Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten

toplam süre 50 dak.
10 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
800 gr
patates
1 
diş sarımsak
200 gr
krema (alternatif olarak: yulaf içeceği miktarını 400 ml'ye çıkarın)
200 ml
yulaf içeceği (veya normal süt)
1 
konserve mısır (= 425 ml)
125 gr
rendelenmiş peynir
4 
soğan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
100 gr
şeker bezelye
80 gr
tereyağı
40 gr
Sonnenblumenkerne
Muskat, öğütülmüş
Taze çekilmiş karabiber
Kırmızı toz biber, tatlı
Kırmızı acı biber
Besin değerleri (porsiyon başı): 3561 kJ  /  851 kcal
54,4 gr Yağ
23,2 gr Protein
61,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Patatesler soyulup yıkanır ve ince dilimler halinde rendelenir veya doğranır.

Adım 2

Sarımsaklar soyulur, ince ince doğranıp krema, yulaf içeceği ve soya sosuyla kaynatılır. Mısır süzülür, patateslerle krema karışımına eklenir, kaynatılır ve yaklaşık 2-3 dakika pişirilir. Peynir eklenir, eritilir ve muskat, karabiber, toz kırmızı biber ve acı kırmızı biberle tatlandırılır.

Adım 3

Soğanlar soyulur, halkalar halinde doğranır ve altın kahverengi olana kadar kızgın yağda kızartılır. Ballı Teriyaki Barbekü sos eklenir, kısaca kaynatılır ve karabiberle tatlandırılır.

Adım 4

Fırın önceden 180°C üst/alt ısıya (160°C konveksiyon) ısıtılır. Şeker bezelyeler yıkanır ve temizlenir. Soğanlar ve şeker bezelyeler patateslerle birlikte bir graten kabına alınır.

Adım 5

Tereyağı küçük parçalar halinde graten üzerine dağıtılır, üstüne panko ekmek kırıntısı ve ay çekirdeği serpilir, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilip servis yapılır.

Recept-ID: 838

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patatesler soyulup yıkanır ve ince dilimler halinde rendelenir veya doğranır.

Sarımsaklar soyulur, ince ince doğranıp krema, yulaf içeceği ve soya sosuyla kaynatılır. Mısır süzülür, patateslerle krema karışımına eklenir, kaynatılır ve yaklaşık 2-3 dakika pişirilir. Peynir eklenir, eritilir ve muskat, karabiber, toz kırmızı biber ve acı kırmızı biberle tatlandırılır.

Soğanlar soyulur, halkalar halinde doğranır ve altın kahverengi olana kadar kızgın yağda kızartılır. Ballı Teriyaki Barbekü sos eklenir, kısaca kaynatılır ve karabiberle tatlandırılır.

Fırın önceden 180°C üst/alt ısıya (160°C konveksiyon) ısıtılır. Şeker bezelyeler yıkanır ve temizlenir. Soğanlar ve şeker bezelyeler patateslerle birlikte bir graten kabına alınır.

Tereyağı küçük parçalar halinde graten üzerine dağıtılır, üstüne panko ekmek kırıntısı ve ay çekirdeği serpilir, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilip servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.