Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten
Ara
filtre
Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten
Bookmark
98 / 339

Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten

Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 40 dakika
3561 kJ / 851 kcal
gres: 54.4 g
protein: 23.2 g
karbonhidratlar: 61.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 800 g patates
  • 1 diş sarımsak
  • 200 ml krema (alternatif olarak: yulaf içeceği miktarını 400 ml'ye çıkarın)
  • 200 ml yulaf içeceği (veya normal süt)
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 konserve mısır (= 425 ml)
  • 125 g rendelenmiş peynir
  • Muskat, öğütülmüş
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı toz biber, tatlı
  • Kırmızı acı biber
  • 4 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki barbekü sos
  • 100 g şeker bezelye
  • 80 g tereyağı
  • 40 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
  • 40 g ay çekirdeği

Hazırlık

  1. Patatesler soyulup yıkanır ve ince dilimler halinde rendelenir veya doğranır.
  2. Sarımsaklar soyulur, ince ince doğranıp krema, yulaf içeceği ve soya sosuyla kaynatılır. Mısır süzülür, patateslerle krema karışımına eklenir, kaynatılır ve yaklaşık 2-3 dakika pişirilir. Peynir eklenir, eritilir ve muskat, karabiber, toz kırmızı biber ve acı kırmızı biberle tatlandırılır.
  3. Soğanlar soyulur, halkalar halinde doğranır ve altın kahverengi olana kadar kızgın yağda kızartılır. Ballı Teriyaki Barbekü sos eklenir, kısaca kaynatılır ve karabiberle tatlandırılır.
  4. Fırın önceden 180°C üst/alt ısıya (160°C konveksiyon) ısıtılır. Şeker bezelyeler yıkanır ve temizlenir. Soğanlar ve şeker bezelyeler patateslerle birlikte bir graten kabına alınır.
  5. Tereyağı küçük parçalar halinde graten üzerine dağıtılır, üstüne panko ekmek kırıntısı ve ay çekirdeği serpilir, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 40 dakika
3561 kJ / 851 kcal
gres: 54.4 g
protein: 23.2 g
karbonhidratlar: 61.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 800 g patates
  • 1 diş sarımsak
  • 200 ml krema (alternatif olarak: yulaf içeceği miktarını 400 ml'ye çıkarın)
  • 200 ml yulaf içeceği (veya normal süt)
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 konserve mısır (= 425 ml)
  • 125 g rendelenmiş peynir
  • Muskat, öğütülmüş
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı toz biber, tatlı
  • Kırmızı acı biber
  • 4 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki barbekü sos
  • 100 g şeker bezelye
  • 80 g tereyağı
  • 40 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
  • 40 g ay çekirdeği