Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten
Ara
filtre
Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten
Bookmark
252 / 299

Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten

Çıtır Panko Kaplı Patatesli, Soğanlı ve Kremalı Graten
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 40 dakika
3561 kJ / 851 kcal
gres: 54.4 g
protein: 23.2 g
karbonhidratlar: 61.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

Hazırlık

  1. Patatesler soyulup yıkanır ve ince dilimler halinde rendelenir veya doğranır.
  2. Sarımsaklar soyulur, ince ince doğranıp krema, yulaf içeceği ve soya sosuyla kaynatılır. Mısır süzülür, patateslerle krema karışımına eklenir, kaynatılır ve yaklaşık 2-3 dakika pişirilir. Peynir eklenir, eritilir ve muskat, karabiber, toz kırmızı biber ve acı kırmızı biberle tatlandırılır.
  3. Soğanlar soyulur, halkalar halinde doğranır ve altın kahverengi olana kadar kızgın yağda kızartılır. Ballı Teriyaki Barbekü sos eklenir, kısaca kaynatılır ve karabiberle tatlandırılır.
  4. Fırın önceden 180°C üst/alt ısıya (160°C konveksiyon) ısıtılır. Şeker bezelyeler yıkanır ve temizlenir. Soğanlar ve şeker bezelyeler patateslerle birlikte bir graten kabına alınır.
  5. Tereyağı küçük parçalar halinde graten üzerine dağıtılır, üstüne panko ekmek kırıntısı ve ay çekirdeği serpilir, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilip servis yapılır.
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 40 dakika
3561 kJ / 851 kcal
gres: 54.4 g
protein: 23.2 g
karbonhidratlar: 61.6 g

Malzemeler 4 porsiyon