
107 / 339
Çıtır Çikolatalı Cheesecake
Doğal fermente soya sosu
Doğal fermente tatlı soya sosu
Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
Tatlılar

zaman
100 dakika
Hazırlanma zamanı:
5 dakika
Pişirme süresi
95 dakika
1701 kJ / 406 kcal
gres:
19.8 g
protein:
14.1 g
karbonhidratlar:
41.4 g
Malzemeler 12 porsiyon
Taban için:
- 120 g tereyağı
- 60 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- 80 g şeker
- 60 g ince çekilmiş badem
Süsleme için:
- 60 g sütlü çikolata
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 200 g şeker
- 60 g yumuşak tereyağı
- 2 yumurta
- 1 kg az yağlı quark (veya labne peyniri)
- 200 ml bademli içecek (veya normal süt)
- 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente tatlı soya sosu (alternatif olarak: 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu + yakl. ½-3/4 tatlı kaşığı şeker)
Üst malzeme için:
- 15 g ince çekilmiş badem
- 15 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
Hazırlık
- Fırın önceden 180°C üst/alt ısıda (160°C konveksiyon) ısıtılır ve yuvarlak bir kek kalıbına (Ø 28-30 cm) pişirme kağıdı yerleştirilir. Tereyağı sıvı olana kadar ısıtılır. Panko ekmek kırıntıları şeker, eritilmiş tereyağı ve bademle karıştırılır, kek kalıbının dibine yayılır, iyice bastırılıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Üst malzeme için çikolata kabaca doğranır ve sıcak su banyosu üzerinde bir kasede eritilir.
- Vanilyalı puding tozu, şeker ve tereyağı karıştırılır. Yumurta, quark, bademli içecek ve tatlı soya sosu (alternatif olarak soya sosu + şeker) eklenir, pürüzsüz bir krema elde edinceye kadar karıştırılır ve 100 g'ı kenara alınır. Açık renk krema önceden pişirilmiş tabana yayılır.
- Çikolata, kenara ayrılan krema ile karıştırılıp bir yemek kaşığı ile açık renk kremanın üzerine noktalar şeklinde yerleştirilir ve dikkatlice mermer deseni verilir.
- Üst malzeme için badem ve panko ekmek kırıntısı karıştırılır, pastanın üzerine serpilir ve yakl. 50 dakika daha pişirilir.
- Kek kalıpta yaklaşık 2 saat bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakılır, ardından kek kalıbının halkası çıkarılır ve kekin tamamen soğuması beklenir. Çikolatalı cheesecake dilimlere kesilir ve servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
100 dakika
Hazırlanma zamanı:
5 dakika
Pişirme süresi
95 dakika
1701 kJ / 406 kcal
gres:
19.8 g
protein:
14.1 g
karbonhidratlar:
41.4 g
Malzemeler 12 porsiyon
Taban için:
- 120 g tereyağı
- 60 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- 80 g şeker
- 60 g ince çekilmiş badem
Süsleme için:
- 60 g sütlü çikolata
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 200 g şeker
- 60 g yumuşak tereyağı
- 2 yumurta
- 1 kg az yağlı quark (veya labne peyniri)
- 200 ml bademli içecek (veya normal süt)
- 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente tatlı soya sosu (alternatif olarak: 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu + yakl. ½-3/4 tatlı kaşığı şeker)
Üst malzeme için:
- 15 g ince çekilmiş badem
- 15 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu