Ara
filtre
Çili Soslu Karides
Bookmark
53 / 92

Çili Soslu Karides

Çili Soslu Karides

Malzemeler 4 porsiyon

Çili Sos için:

Hazırlık

Sarımsak, zencefil ve pırasa çok ince doğranır. Çili sos için tüm malzemeleri iyice karıştırılır. Karidesin ortası soyulur. Kuyruk ve baş kısmı olduğu gibi bırakılır. Bağırsak kısmı çıkartılır. Hafif dokunarak kurutulur ve üzerine fırça ile Kikkoman Tamari soya sosu hafifçe sürülür. Karidesler, tam renk elde edene kadar kızgın yağda kızartılır. Tavadan alınır, üzerine püre edilmiş sos dökülür ve bir taşım kaynatılır. Biraz kavrulmuş susam yağı eklenir.

Pak Choi, 10 parçaya bölünür ve tavada hafifçe sotelenir. Garnitür olarak ince doğranmış soğan halkaları ve kırmızı biber iplikleri kullanılabilir.

İpucu: Eğer karidesler, soya sosu ile marine edilmeyecekse, kızartmadan önce patates nişastasına bulayabilirsiniz. Böylelikle sosun kıvamı daha yoğun olur.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 porsiyon

Çili Sos için: