
Çikolatalı Soya Soslu Şekerleme

Malzemeler 20 porsiyon
- 140 g bitter çikolata
- 60 ml krema
- 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2-3 yemek kaşığı kakao tozu
Hazırlık
Çikolatalar iri doğranır ve sıcak su havuzuna yerleştirilmiş kasede eritilir. Krema ve soya sosu dikkatlice ilave ederek karıştırılır. Çikolata karışımı folyo kaplı bir kalıba (yaklaşık 10 x 10 cm) doldurulur ve üstü kapalı en az 2 saat buzdolabında bekletilir.
Çikolata karışımı kalıptan çıkarılır, yaklaşık 2 x 2 cm'lik küpler halinde kesilir, her tarafına kakao tozu dökülür ve isteğe göre taze meyvelerle ve nane ile süslenip servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 20 porsiyon
- 140 g bitter çikolata
- 60 ml krema
- 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2-3 yemek kaşığı kakao tozu