Çikolatali elma tatlisi

toplam süre 50 dak.
30 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Çikolata dolgulu cevizli elmalar, beklenmedik baharat notalarıyla benzersiz bir lezzete sahip. Kikkoman soya sosuyla tatlandırılan çikolata dolgulu elmalar ızgarada hazırlanan farklı bir lezzet sunuyor. Kremalı bir hamurun içine çikolata ve ceviz eklenip Kikkoman soya sosunun baharatlı tadıyla mükemmel şekilde tamamlanan elma tatlısıyla misafirlerinizi şaşırtın.

Malzemeler

4 porsiyon
4 
ekşi elma
2 yemek kaşığı
taze limon suyu
80 gr
un
2 yemek kaşığı
kakao
80 gr
bitter çikolata
120 gr
tereyağı
120 gr
şeker
2 
yumurta
2 ½ yemek kaşığı
damla çikolata
60 gr
pikan cevizi

Ayrıca:

ızgara tepsis
Besin değerleri (porsiyon başı): 3368 kJ  /  805 kcal
50 gr Yağ
10 gr Protein
78 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Elmaları yıkayıp kurulayın, sonra yanlamasına ikiye kesin. Bir kavun oyacağı kullanarak çekirdeklerini ve etin bir kısmını çıkarın. Limon suyu ile Kikkoman soya sosunu karıştırın ve fırçayla elmalara sürün.

Adım 2

Un ve kakaoyu karıştırın. Çikolata ve tereyağını benmari tekniğiyle eritin. Üstteki kaseyi alıp çikolata ve tereyağı karışımını kısa süre soğumaya bırakın. Şeker ve yumurtayı ekleyin, un ve kakao karışımını ilave edip iyice karıştırın.

Adım 3

Çikolata karışımını elmalara doldurun. Sonra üstlerini damla çikolata ve cevizlerle kaplayın.

Adım 4

Doldurulmuş yarım elmaları bir ızgara tepsisine yerleştirin ve ızgaranın dolaylı pişirme alanında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Recept-ID: 962

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Elmaları yıkayıp kurulayın, sonra yanlamasına ikiye kesin. Bir kavun oyacağı kullanarak çekirdeklerini ve etin bir kısmını çıkarın. Limon suyu ile Kikkoman soya sosunu karıştırın ve fırçayla elmalara sürün.

Un ve kakaoyu karıştırın. Çikolata ve tereyağını benmari tekniğiyle eritin. Üstteki kaseyi alıp çikolata ve tereyağı karışımını kısa süre soğumaya bırakın. Şeker ve yumurtayı ekleyin, un ve kakao karışımını ilave edip iyice karıştırın.

Çikolata karışımını elmalara doldurun. Sonra üstlerini damla çikolata ve cevizlerle kaplayın.

Doldurulmuş yarım elmaları bir ızgara tepsisine yerleştirin ve ızgaranın dolaylı pişirme alanında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.