Ara
filtre
Ciğer Ezmesi
Bookmark
31 / 78

Ciğer Ezmesi

Hazırlanma zamanı: 40 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1047 kJ / 250 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 600 g tavuk ciğeri
  • Tuz
  • 100 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 ml sake (alternatif olarak beyaz şarap)
  • 50 g şeker 
  • 1 küçük zencefil parçası
  • 20 ml fıstık yağı
  • 20 g yeşil biber tanesi, iri doğranmış
  • 100 g bebek roka
  • 3 adet incir
  • 1 ince baget
  • yaklaşık 30 g rendelenmiş parmesan

Hazırlık

Ciğer doğranır, tuzla ovalanır, akan su altında yıkanır ve iyice süzülür. Soya sosu, sake, şeker ve 160 ml su kaynatılır. Zencefil soyulur, küçük parçalar halinde doğranır, ciğer ile birlikte eklenir ve yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirilir. 

Ciğer biraz soğumaya bırakılır, 3 yemek kaşığı pişirme suyu ve yağ ile püre haline getirilir, doğranmış yeşil biber taneleri eklenir. Roka ve incirler iyice yıkanır, incirler dilimler halinde doğranır.

Baget dilimlere doğranır, üzerine ezme sürülür, roka dağıtılır, incirle süslenip üzerine parmesan peyniri serpilir.

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 600 g tavuk ciğeri
  • Tuz
  • 100 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 ml sake (alternatif olarak beyaz şarap)
  • 50 g şeker 
  • 1 küçük zencefil parçası
  • 20 ml fıstık yağı
  • 20 g yeşil biber tanesi, iri doğranmış
  • 100 g bebek roka
  • 3 adet incir
  • 1 ince baget
  • yaklaşık 30 g rendelenmiş parmesan