Çiğ Ton Balıklı Pirinç Ruloları

toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
Japon suşi pirinci
4 
adet Nori yaprağı
200 gr
çiğton balığı, küçük küpler halinde doğranmış
1 
avokado, küçük küplere doğranmış
1/2 limon suyu
3 
yeşil soğan, ince kıyılmış
1 
sarı dolmalık biber, küçük küplere doğranmış
3 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
vasabi macunu
2 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam
1 
avuç taze ıspanak yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1803 kJ  /  431 kcal
9,9 gr Yağ
20,4 gr Protein
68,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Suşi pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. 330 ml su ile birlikte kalın tabanlı bir tencere içine alınır. Kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır. Su fokurdamaya başlayınca ocak en düşük ayara alınır ve pirinç 12 dakika kaynamaya bırakılır. Ardından ocak kapatılır ve pirinç, tencere kapağı açılmadan 10 dakika demlemeye bırakılır. Daha sonra kapak açılır ve pirinç çatalla hafifçe karıştırılır.

Adım 2

Bir kasede ton balığı, avokado ve limon suyu karıştırılır, daha sonra yeşil soğan ve biber bu karışıma ilave edilir. Vasabi macunu eriyene kadar glutensiz Teriyaki Marine Sos ile karıştırılır. Susamla birlikte ton balığına eklenir.

Adım 3

Pirinç, Nori yapraklarının üzerine dağıtılır ve bir yarısına ıspanak ve ton balığı karışımı yerleştirilir. Nori yaprağının diğer tarafı üzerine katlanır ve her paket 4 parça halinde kesilir. Parçaları rulo şeklinde sarın ve lezzetin keyfine varın.

Recept-ID: 310

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Suşi pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. 330 ml su ile birlikte kalın tabanlı bir tencere içine alınır. Kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır. Su fokurdamaya başlayınca ocak en düşük ayara alınır ve pirinç 12 dakika kaynamaya bırakılır. Ardından ocak kapatılır ve pirinç, tencere kapağı açılmadan 10 dakika demlemeye bırakılır. Daha sonra kapak açılır ve pirinç çatalla hafifçe karıştırılır.

Bir kasede ton balığı, avokado ve limon suyu karıştırılır, daha sonra yeşil soğan ve biber bu karışıma ilave edilir. Vasabi macunu eriyene kadar glutensiz Teriyaki Marine Sos ile karıştırılır. Susamla birlikte ton balığına eklenir.

Pirinç, Nori yapraklarının üzerine dağıtılır ve bir yarısına ıspanak ve ton balığı karışımı yerleştirilir. Nori yaprağının diğer tarafı üzerine katlanır ve her paket 4 parça halinde kesilir. Parçaları rulo şeklinde sarın ve lezzetin keyfine varın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.