Chili Sin Carne

toplam süre 60 dak.
60 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
2 
soğan
4 
diş sarımsak
1 
kırmızı biber
1 
kutu konserve mercimek
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 tatlı kaşığı
pul biber
2 tatlı kaşığı
öğütülmüş kişniş
2 tatlı kaşığı
kimyon
1 yemek kaşığı
füme kırmızı biber tozu
1 yemek kaşığı
kekik
1 
kutu kıyılmış domates konservesi
1 
büyük tatlı patates
1 
kutu konserve barbunya
8 yemek kaşığı
yulaflı yoğurt
Birkaç tane kişniş yaprağı
8 
küçük tortilla lavaş ekmeği
Besin değerleri (porsiyon başı): 2428 kJ  /  580 kcal
3,7 gr Yağ
30,9 gr Protein
92,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Soğan ve sarımsaklar soyulur, soğanlar şeritler halinde kesilir, sarımsaklar ezilir. Biber ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra şeritler halinde doğranır. Mercimeklerin suyu süzülür.

Adım 2

Yağ bir tencerede ısıtılır, soğan ve sarımsak şeffaflaşana kadar kızartılır, kırmızı biber, pul biber, kişniş, kimyon, kırmızı biber tozu ve kekik eklenip 1-2 dakika kızartılır. Mercimek, domates, 300 ml su ve Teriyaki sos eklenir ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.

Adım 3

Tatlı patates soyulur, yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Barbunya süzülür, tatlı patates ile birlikte çili'ye eklenir ve yaklaşık 20-25 dakika daha pişirilir. Çili sin carne, yoğurt ve kişniş ile garnitür edilip tortillas ekmeği ile servis edilir.

Recept-ID: 53

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Soğan ve sarımsaklar soyulur, soğanlar şeritler halinde kesilir, sarımsaklar ezilir. Biber ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra şeritler halinde doğranır. Mercimeklerin suyu süzülür.

Yağ bir tencerede ısıtılır, soğan ve sarımsak şeffaflaşana kadar kızartılır, kırmızı biber, pul biber, kişniş, kimyon, kırmızı biber tozu ve kekik eklenip 1-2 dakika kızartılır. Mercimek, domates, 300 ml su ve Teriyaki sos eklenir ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.

Tatlı patates soyulur, yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Barbunya süzülür, tatlı patates ile birlikte çili'ye eklenir ve yaklaşık 20-25 dakika daha pişirilir. Çili sin carne, yoğurt ve kişniş ile garnitür edilip tortillas ekmeği ile servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.