Ara
filtre
Chili Biberli Deniztarağı
Bookmark
12 / 299

Chili Biberli Deniztarağı

Chili Biberli Deniztarağı
440 kJ / 105 kcal
gres: 7 g
protein: 8.8 g
karbonhidratlar: 1.4 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 yeşil soğan
  • 120 g ıspanak
  • 10 ml bitkisel yağ
  • 20 g tereyağı
  • Biraz karabiber
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1/2 Shichimi (7 baharat tozu) ya da Chili biberi
  • 12 adet deniztarağı
  • Biraz kırmızı biber iplikeri

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlık

Yeşil soğan, çok ince halkalar halinde doğranır, soğuk su ile yıkanır ve kurutulur. Ispanak temizlenir ve irice doğranır. Bir tavada hafifçe sotelenir, tereyağı ilave edilip karabiber eklenir. Kikkoman doğal fermente soya sosu, Shichimi ile birlikte bir kapta karıştırılır.

Bir tavada yağ ısıtılır, deniztarakları her iki taraftan orta hararette kızartılır. Tava ocaktan alınır, soya sosu eklenir ve tekrar ısıtılır. Deniztarakları, içinde çevrilir. Sıcak deniztarakları, ıspanağın üzerine yerleştirilip üzerine biraz sos gezdirilir, taze soğan ve biber ile süslenir.

İpucu: Glutensiz pişirmek için Kikkoman doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari kullanmalısınız.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

440 kJ / 105 kcal
gres: 7 g
protein: 8.8 g
karbonhidratlar: 1.4 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 yeşil soğan
  • 120 g ıspanak
  • 10 ml bitkisel yağ
  • 20 g tereyağı
  • Biraz karabiber
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1/2 Shichimi (7 baharat tozu) ya da Chili biberi
  • 12 adet deniztarağı
  • Biraz kırmızı biber iplikeri

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.