
Biberli ve ballı dip
Izgarada pişirilen her türlü yiyeceğe eşlik edebilecek biberli ve ballı sos. Biberli ve ballı sosa Kikkoman soya sosuyla harika bir yorum katan bu tarif, ızgara et ve sebzelere mükemmel şekilde eşlik eder. Baharatlı Kikkoman soya sosu, tatlı ve acı aromaları ideal bir noktada dengeler.

Malzemeler 4 porsiyon
- 2–3 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlık
- Kikkoman soya sosunu susam, pul biber, bal ve limon suyuyla küçük bir kasede karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile damak zevkinize göre tatlandırın. Sos çok acı olursa biraz şeker veya limon suyu ekleyerek tadını ayarlayabilirsiniz.
Anahtar kelimeler: Doğal fermente soya sosu, Turşular ve soslar, Mangal sezonu
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2–3 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber