Ara
filtre
Biberli ve ballı dip
Bookmark
17 / 348

Biberli ve ballı dip

Izgarada pişirilen her türlü yiyeceğe eşlik edebilecek biberli ve ballı sos. Biberli ve ballı sosa Kikkoman soya sosuyla harika bir yorum katan bu tarif, ızgara et ve sebzelere mükemmel şekilde eşlik eder. Baharatlı Kikkoman soya sosu, tatlı ve acı aromaları ideal bir noktada dengeler.

Biberli ve ballı dip
zaman 10 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
230 kJ / 55 kcal
gres: 1 g
karbonhidratlar: 8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2–3 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

  1. Kikkoman soya sosunu susam, pul biber, bal ve limon suyuyla küçük bir kasede karıştırın.
  2. Tuz ve karabiber ile damak zevkinize göre tatlandırın. Sos çok acı olursa biraz şeker veya limon suyu ekleyerek tadını ayarlayabilirsiniz.

Anahtar kelimeler: Doğal fermente soya sosu, Turşular ve soslar, Mangal sezonu

 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 10 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
230 kJ / 55 kcal
gres: 1 g
karbonhidratlar: 8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2–3 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber