Ara
filtre
Biber Soslu Karides Tost
Bookmark
38 / 78

Biber Soslu Karides Tost

Hazırlanma zamanı: 40 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1293 kJ / 309 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 400 g pişirmeye hazır karides, soyulmuş
  • 100 g mayonez
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 80 g soğan
  • 3-4 yemek kaşığı patates nişastası
  • 1 beyaz ekmek (tost ekmeği, kesilmemiş)
  • Kızartma için yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 200 g ızgara biber (cam kavanoz)
  • yeşil tabasco

Hazırlık

Karidesler, mayonez ve 1 tatlı kaşığı soya sosu ile püre haline getirilir. Soğanlar soyulur, küçük küpler şeklinde doğranır, üzerine 1 tatlı kaşığı nişasta serpilir ve karides karışımına dikkatlice karıştırılır.

Ekmeğin kabuk kısmı ayrılır ve yaklaşık 1 cm kalınlığında 20 dilime kesilir. Dilimlerin bir tarafına biraz nişasta serpilir, nişastalı tarafın üzerine karides karışımı sürülür, kalan dilimler nişasta tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirilir, bastırılır ve her biri 3 şerit halinde kesilir. Karides tostu altın sarısı rengi alana kadar kızgın yağda kızartılır.

Sos için sarımsak soyulur ve kırmızı biber, 4 çorba kaşığı cam kavanozdaki kırmızı biber suyu, kalan soya sosu ve birkaç damla Tabasco ile püre haline getirilir. Karidesli tost, kırmızı biber sos ile servise hazırlanır ve isteğe göre maydanoz ile süslenip servis yapılır. 

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 400 g pişirmeye hazır karides, soyulmuş
  • 100 g mayonez
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 80 g soğan
  • 3-4 yemek kaşığı patates nişastası
  • 1 beyaz ekmek (tost ekmeği, kesilmemiş)
  • Kızartma için yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 200 g ızgara biber (cam kavanoz)
  • yeşil tabasco