Biber Krema Soslu ve Fesleğen Yağlı Farfalle Makarna
Ara
filtre
Biber Krema Soslu ve Fesleğen Yağlı Farfalle Makarna
Bookmark
241 / 288

Biber Krema Soslu ve Fesleğen Yağlı Farfalle Makarna

Biber Krema Soslu ve Fesleğen Yağlı Farfalle Makarna
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
2047 kJ / 489 kcal
gres: 23 g
protein: 11.2 g
karbonhidratlar: 53.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

Fesleğen yağı için:

  • ¼ tutam fesleğen (yakl. 10 g)
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Sos ve makarna için:

  • 2 adet kırmızı tatlı biber (yakl. 250 g)
  • 1 küçük sarı biber (yakl. 100 g)
  • ¼ patlıcan (yakl. 100 g)
  • 1 dilim baget
  • 240 g farfalle makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş beyaz biber
  • 20 g domates salçası
  • 250 ml sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • *3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 80 g taze rendelenmiş parmesan

*Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.

Hazırlık

1. Fesleğen yağı için fesleğen yaprakları kopartılır, yıkanır ve kurulanır. Sarımsaklar soyulur, fesleğen ve zeytinyağı ile püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir.

2. Kırmızı biber ikiye bölünür, ayıklanıp yıkanır. Patlıcan yıkanır ve uçları kesilir. Patlıcan ve sarı biberler küçük küpler halinde ve kırmızı biberler 2-3 cm küplere doğranır. Baget elle yakl. 1x1cm büyüklüğünde parçalara bölünür.

3. Farfalle makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Sarı biber ve patlıcan 1 yemek kaşığı ısıtılmış zeytinyağında yakl. 5 dk. sote edilir, tuz ve karabiber eklenir ve sıcak tutulur.

4. Sos için kırmızı biber kalan ısııtılmış zeytinyağında yakl. 5 dk. sote edilir, salça eklenir ve sotelenir. Baget ve sebze suyu eklenir, kaynatılır ve püre haline getirilir. Krema ve soya sosu ilave edildikten sonra sos, şeker ve biberle tatlandırılır. (Sos çok koyuysa, biraz daha sebze suyu ilave edilir).

5. Farfalle makarna kırmızı biber krema sosuyla karıştırılır ve tabaklara paylaştırılır. Kızarmış sebze küpleri üstüne dağıtılırır, fesleğen yağı gezdirilir, parmesan serpiştirilir ve servis yapılır.

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
2047 kJ / 489 kcal
gres: 23 g
protein: 11.2 g
karbonhidratlar: 53.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

Fesleğen yağı için:

  • ¼ tutam fesleğen (yakl. 10 g)
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Sos ve makarna için:

  • 2 adet kırmızı tatlı biber (yakl. 250 g)
  • 1 küçük sarı biber (yakl. 100 g)
  • ¼ patlıcan (yakl. 100 g)
  • 1 dilim baget
  • 240 g farfalle makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş beyaz biber
  • 20 g domates salçası
  • 250 ml sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • *3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 80 g taze rendelenmiş parmesan

*Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.