Beyaz Fasulyeli Ponzu Soslu Morina Balığı
Ara
filtre
Beyaz Fasulyeli Ponzu Soslu Morina Balığı
Bookmark
107 / 238

Beyaz Fasulyeli Ponzu Soslu Morina Balığı

Hazırlanma zamanı: 1 saat 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 2077 kJ / 496 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 4 morina balığı filetosu
  • 500 g taze beyaz fasulye
  • 500 g domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange

Hazırlık

Morina balığı, düz bir kaba alınır, 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve 30 dakika marine edilir.

Domatesler, dörde bölünüp sap bölümleri kesilir. Soğanlar soyulup dilimlere doğranır. 

Fasulye, soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsak, kekik ve defne yaprağı, bir tencereye alınır. Üstünü kaplayacak şekilde su ilave edilir ve orta ateşte 40 dakika pişirilir.

Yağ, bir tavada ısıtılır, soğan ilave edilir ve 3 dakika kızartılır. Domatesler eklenir ve ara sıra karıştırarak 20 dakika orta ateşte pişmeye bırakılır. Fasulye ve 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve 40 dakika pişirilir.

Fasulyeler piştiğinde, morina balığı, 7-8 dakika ağır ateşte (buğuda) pişirilir.

Fasulye ve sos, derin tabaklara alınır ve üzerine morina balığı yerleştirilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 4 morina balığı filetosu
  • 500 g taze beyaz fasulye
  • 500 g domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange