Barbeküde Viskili Antrikot ile Salatalık ve Kavun Salatası
Ara
filtre
Barbeküde Viskili Antrikot ile Salatalık ve Kavun Salatası
Bookmark
263 / 312

Barbeküde Viskili Antrikot ile Salatalık ve Kavun Salatası

Kikkoman Soyu Sosu, akçaağaç şurubu ve tatlı baharatlarla marine edilmiş çok lezzetli antrikot. Barbeküde piştiği sırada üzerine muhteşem viski ve portakal karışımını sürün!

Barbeküde Viskili Antrikot ile Salatalık ve Kavun Salatası
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 120 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
2025 kJ / 483 kcal
Yağ: 28.4 g
protein: 26.2 g
karbonhidratlar: 21.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 antrikot (yaklaşık 1,2-1,4 kg)

Marine sosu için:

  • 1 vanilya çubuğunun taneleri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • ½ çay kaşığı kekik, doğranmış
  • 2 tutam toz tarçın
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı akçaağaç şurubu

Sos için:

Salata için:

  • 2 küçük salatalık (veya 1 büyük salatalık)
  • 1 küçük kavun (örneğin kantalup kavunu, karpuz, kış kavunu)
  • 200 g beyaz peynir
  • 2 kırmızı tatlı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı bal
  • Taze çekilmiş karabiber

Soya soslu ve otlu tereyağı için:

  • 1 diş sarımsak
  • 2 sap fesleğen yaprağı
  • 250 g yumuşamış tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu  
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • Limon ve karabiberli baharat karışımı

Hazırlık

Biftekleri kurulayın. Marine sos için tüm marine malzemelerini karıştırın ve fırça yardımıyla bifteklerin üzerine sürün. En az 2 saat buzdolabında bekletin.

Sos için arpacık soğanı ve sarımsağı soyun; pürüzsüz olana kadar viski, portakal suyu ve soya sosu ile karıştırın. Karabiber ekleyin ve kullanana kadar buzdolabında bekletin.

Salatayı hazırlamak için salatalığı yıkayın ve ince dilimler hâlinde doğrayın. Kavunu ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Biberleri ikiye kesin, tohumlarını ve sap kısmını çıkarın. Yıkayın ve halka halka doğrayın.  

Sosu hazırlamak için, 1-2 yemek kaşığı küp küp doğranmış kavun, zeytinyağı, sirke, soya sosu ve balı blender yardımıyla karıştırın. Karabiber ekleyin. Sosu salataya dökün ve karıştırın. 

Soya soslu ve otlu tereyağını hazırlamak için, sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Fesleğeni yıkayın, kurulayın ve yapraklarını koparın. Yaprakları ince şeritler hâlinde kesin. Sarımsak, fesleğen, soya sosu, parmesan ve akçaağaç şurubunu tereyağı ile karıştırın ve karabiberle lezzetlendirin.

Biftekleri barbeküye yerleştirin (eğer varsa, kapağını kapatın). İstediğiniz kadar pişirin (ipucuna bakın), biftekleri viski ve portakal suyuyla soslayın. Salata yanında soya soslu ve otlu tereyağı ile servis edin.

İpucu: Marine, domuz etine de harika bir tat verir.

Herkes, bifteği kendi damak tadına göre sever. Aşağıda, bifteklerinizin pişme derecesi için bir kılavuz bulunuyor. Gıda termometresi ile pişme derecesini ölçebilirsiniz. Termometre bifteğin ortasına sokulmalı, kemiklerden kaçınılmalı ve sonuna kadar itilmemelidir.

Az pişmiş 48-52°C

Az-orta pişmiş 52-55°C

Orta pişmiş: 55-59°C

İyi pişmiş: 60-62°C

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 120 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
2025 kJ / 483 kcal
Yağ: 28.4 g
protein: 26.2 g
karbonhidratlar: 21.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 antrikot (yaklaşık 1,2-1,4 kg)

Marine sosu için:

  • 1 vanilya çubuğunun taneleri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • ½ çay kaşığı kekik, doğranmış
  • 2 tutam toz tarçın
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı akçaağaç şurubu

Sos için:

Salata için:

  • 2 küçük salatalık (veya 1 büyük salatalık)
  • 1 küçük kavun (örneğin kantalup kavunu, karpuz, kış kavunu)
  • 200 g beyaz peynir
  • 2 kırmızı tatlı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı bal
  • Taze çekilmiş karabiber

Soya soslu ve otlu tereyağı için:

  • 1 diş sarımsak
  • 2 sap fesleğen yaprağı
  • 250 g yumuşamış tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu  
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • Limon ve karabiberli baharat karışımı