Barbeküde Oryantal Tatlı Ekşi Soslu Kaburga
Ara
filtre
Barbeküde Oryantal Tatlı Ekşi Soslu Kaburga
Bookmark
70 / 317

Barbeküde Oryantal Tatlı Ekşi Soslu Kaburga

Kikkoman soya sosu, zencefil, limon, susam yağı, bal ve susam karışımında marine edilmiş tatlı ekşi soslu barbekü kaburgalar. Her yerini kaplayan sosu çok akışkan olduğundan peçeteleri hazır bulundurun!

Barbeküde Oryantal Tatlı Ekşi Soslu Kaburga
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 180 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
2652 kJ / 633 kcal
Yağ: 35.1 g
protein: 39.6 g
karbonhidratlar: 31.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 kg kaburga
  • Tuz

Marine sosu için:

  • 1 küçük, organik limon
  • 1 küçük parça zencefil (yaklaşık 1,5 cm)
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke (veya beyaz şarap/elma sirkesi)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 4 çay kaşığı susam

Salata için:

  • 1 mango
  • 1 marul (veya 2 küçük marul)
  • 2 havuç
  • 100 g filizlenmiş tohum
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke
  • 100 ml elma suyu
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

Kaburgaları kaynayan tuzlu suda, kalınlıklarına bağlı olarak yaklaşık 50-70 dakika pişirin. Süzün ve biraz soğumaya bırakın. 

Limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak marineyi hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, limonu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Zencefili ve sarımsağı soyduktan sonra, ince bir şekilde doğrayın. Limon kabuğu ve suyu, soya sosu, zeytinyağı, susam yağı, bal, sirke, zencefil, sarımsak, karabiber ve susamı karıştırın. Bir fırça yardımıyla marineyi kaburgalara sürün ve barbekünüz hazır olana kadar 2-3 saat arası buzdolabında bekletin.

Mangoyu soyun ve doğrayarak salatayı hazırlamaya başlayın. Mangoyu ince şeritler hâlinde doğrayın. Marulu doğrayın, sonra yıkayıp kurulayın. Havuçları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra sebze soyacağı ile ince şeritler kesin. Gerekiyorsa filizlenmiş tohumları yıkayın.

Sosu hazırlamak için 4 yemek kaşığı doğranmış mango, zeytinyağı, sirke, elma suyu, soya sosu ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Karabiber ekleyin. Sosu salataya dökün ve karıştırın. 

Kaburgaları barbeküye yerleştirin (eğer varsa, kapağını kapatın). Sıcaklığına göre 10-20 dakika olarak pişirme süresi değişebilir. Gerekiyorsa, kaburgalar pişerken tekrar üzerlerine marine sosundan sürün. Salata ile servis edin.

İpucu: Kaburgaları önceden tuzlu suda pişirmek, barbeküde pişme süresini önemli ölçüde kısaltır, sulu ve lezzetli olmalarını sağlar.

Marine, dana biftek ve domuz pirzolasına da harika bir tat verir. Daha lezzetli olmaları için kaburgaları bir gece boyunca marine edin.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 180 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
2652 kJ / 633 kcal
Yağ: 35.1 g
protein: 39.6 g
karbonhidratlar: 31.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 kg kaburga
  • Tuz

Marine sosu için:

  • 1 küçük, organik limon
  • 1 küçük parça zencefil (yaklaşık 1,5 cm)
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke (veya beyaz şarap/elma sirkesi)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 4 çay kaşığı susam

Salata için:

  • 1 mango
  • 1 marul (veya 2 küçük marul)
  • 2 havuç
  • 100 g filizlenmiş tohum
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke
  • 100 ml elma suyu
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • Taze çekilmiş karabiber