Barbeküde Baharatlı Yoğurtlu Marine Soslu Morina Fileto
Ara
filtre
Barbeküde Baharatlı Yoğurtlu Marine Soslu Morina Fileto
Bookmark
167 / 317

Barbeküde Baharatlı Yoğurtlu Marine Soslu Morina Fileto

Hafif körili yoğurtla marine edilmiş morina filetoları, yanında misket limonlu ve kişnişli aioli sos ve barbekü tatlı patatesler.

Barbeküde Baharatlı Yoğurtlu Marine Soslu Morina Fileto
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 30 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
3457 kJ / 829 kcal
Yağ: 50.4 g
protein: 34.3 g
karbonhidratlar: 57.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

Morina fileto için:

  • 50 g yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 çay kaşığı kayısı reçeli
  • Biraz limon kekiği yaprağı
  • ½ çay kaşığı köri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 4 morina fileto (her biri yaklaşık 150 g)

Misket limonlu ve kişnişli aioli sos için:

  • 1 küçük, organik misket limonu
  • 2 diş sarımsak
  • 150 g mayonez
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • Biraz kişniş yaprağı, doğranmış
  • 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber

Barbeküde tatlı patatesler için:

  • 800 g tatlı patates
  • 4 taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz biberiye yaprağı
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

Marine sosu hazırlamak için; yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, soya sosu, reçel, kekik, köri ve karabiberi karıştırın. Marineyi bir fırça yardımıyla balık filetolarına sürün ve barbekünüz hazır olana kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Misket limonunu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak misket limonlu ve kişnişli aioli sosu hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, misket limonunu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Bir kâsede mayonez, misket limonu, sarımsak, bal, kişniş ve soya sosunu karıştırıp karabiberle tatlandırın.

Tatlı patatesleri soyun, yıkayın ve yaklaşık 2 cm’lik parçalar hâlinde kesin. Taze soğanları ayıklayın, kesin ve yıkayın. Sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsak, tatlı patates, taze soğan, soya sosu, zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırın, karabiberle tatlandırın.

Tatlı patatesleri ve morina filetolarını barbeküye yerleştirin. Sıcaklığa bağlı olarak 15-20 dk. tatlı patatesleri, 6-10 dk. morina filtetolarını pişirin. (eğer varsa, kapağını kapatın). Misket limonlu ve kişnişli aioli sos ile servis edin.

İpucu: Marine, hindi göğüs veya biftekle olduğu gibi, beyaz etli balıklarla da harika olur.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 30 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
3457 kJ / 829 kcal
Yağ: 50.4 g
protein: 34.3 g
karbonhidratlar: 57.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

Morina fileto için:

  • 50 g yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 çay kaşığı kayısı reçeli
  • Biraz limon kekiği yaprağı
  • ½ çay kaşığı köri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 4 morina fileto (her biri yaklaşık 150 g)

Misket limonlu ve kişnişli aioli sos için:

  • 1 küçük, organik misket limonu
  • 2 diş sarımsak
  • 150 g mayonez
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • Biraz kişniş yaprağı, doğranmış
  • 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber

Barbeküde tatlı patatesler için:

  • 800 g tatlı patates
  • 4 taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz biberiye yaprağı
  • Taze çekilmiş karabiber