Barbekü Somon Burger

toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Barbekü somon burgerler, yanında kömür ateşinde pişen domatesler, kabaklar ve bir de incirli hardal. Ev yapımı harika burger ekmekleri kırmızı pancar ve sarı zerdeçalın doğal renklerini içeriyor!

Malzemeler

4 porsiyon

Burger ekmeği için

100 ml
pancar suyu (veya 100 ml su içerisine ¼-½ çay kaşığı zerdeçal)
 ½ 
küp yaş maya (= 21 g)
1 
yumurta, sarısı ayrılmış
250 gr
un, artı ekstra unlama için
1 yemek kaşığı
şeker
Tuz
40 gr
yumuşamış tereyağı
Birkaç yaprak kekik

Somon burgerler ve baharatı için

600 gr
somon fileto, derisi alınmış
 ¼ tatlı kaşığı
karabiber
3 ½ yemek kaşığı
1 
büyük domates
1 
küçük kabak
2 
kuru incir
3 yemek kaşığı
hardal
1 tatlı kaşığı
akçaağaç şurubu
4 dilim
burger peyniri
Besin değerleri (porsiyon başı): 3457 kJ  /  825 kcal
41 gr Yağ
51,4 gr Protein
60 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Pancar suyunu ısıtarak (veya 100 ml su içerisine ¼-½ çay kaşığı zerdeçal) burger ekmeklerini hazırlamaya başlayın. Mayayı ufalayın ve çözülmesi için karıştırın. Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Maya çözeltisini, unu, şekeri, ½ çay kaşığı tuzu, yumuşamış tereyağını, birkaç kekik yaprağını ve yumurta sarısını yumuşak, pürüzsüz bir hamur oluşturana kadar yoğurun. Üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.

Adım 2

Hamuru 4 burger ekmeği şeklinde parçalara ayırın ve 20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Fırını 200°C sıcaklıkta önceden ısıtın (fırınınızda fan varsa 180°C). Bir fırça yardımıyla burger ekmeklerine yumurta beyazı sürün, kekiği serpiştirin ve fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Ekmekleri soğumaya bırakın.

Adım 3

Somon burgerleri hazırlamak için somon filetoyu kurulayın, karabiber ve soya sosu ile birlikte blender yardımıyla karıştırın. Somon karışımını 4 parçaya ayırarak şekil verin ve barbekünüz hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Domatesleri yıkayın, kabuğunu soyun ve 4 kalın dilim olacak şekilde kesin. Kabağı yıkayın, başlarını kestikten sonra uzunlamasına ince dilimler hâlinde kesin.

Adım 4

İncirli hardal için; incir, hardal ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Burger ekmeklerini ortadan kesin ve iki tarafına da incirli hardal sostan sürün. Somon burgerleri, domatesleri ve kabakları barbeküye yerleştirin ve eğer varsa barbekünüzün kapağı kapalı olarak pişirin. Somonları 6-8 dk. pişirdikten sonra, kabak ve domatesleri 2-3 dk. pişirin. Ekmeğin içine domates, kabak dilimleri, somon burger ve burger peynirini yerleştirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Püf noktası

Burger ekmeklerini de barbeküde kızartabilirsiniz.

Kendiniz yapmak istemezseniz, hazır incirli hardal alabilirsiniz.

Recept-ID: 870

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pancar suyunu ısıtarak (veya 100 ml su içerisine ¼-½ çay kaşığı zerdeçal) burger ekmeklerini hazırlamaya başlayın. Mayayı ufalayın ve çözülmesi için karıştırın. Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Maya çözeltisini, unu, şekeri, ½ çay kaşığı tuzu, yumuşamış tereyağını, birkaç kekik yaprağını ve yumurta sarısını yumuşak, pürüzsüz bir hamur oluşturana kadar yoğurun. Üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.

Hamuru 4 burger ekmeği şeklinde parçalara ayırın ve 20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Fırını 200°C sıcaklıkta önceden ısıtın (fırınınızda fan varsa 180°C). Bir fırça yardımıyla burger ekmeklerine yumurta beyazı sürün, kekiği serpiştirin ve fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Ekmekleri soğumaya bırakın.

Somon burgerleri hazırlamak için somon filetoyu kurulayın, karabiber ve soya sosu ile birlikte blender yardımıyla karıştırın. Somon karışımını 4 parçaya ayırarak şekil verin ve barbekünüz hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Domatesleri yıkayın, kabuğunu soyun ve 4 kalın dilim olacak şekilde kesin. Kabağı yıkayın, başlarını kestikten sonra uzunlamasına ince dilimler hâlinde kesin.

İncirli hardal için; incir, hardal ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Burger ekmeklerini ortadan kesin ve iki tarafına da incirli hardal sostan sürün. Somon burgerleri, domatesleri ve kabakları barbeküye yerleştirin ve eğer varsa barbekünüzün kapağı kapalı olarak pişirin. Somonları 6-8 dk. pişirdikten sonra, kabak ve domatesleri 2-3 dk. pişirin. Ekmeğin içine domates, kabak dilimleri, somon burger ve burger peynirini yerleştirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.