
Balzamik Soslu Sebze

Malzemeler 4 porsiyon
- 1/2 sarı biber
- 6 adet bebek mısır
- 6 adet küçük yeşil biber
- 6 adet kiraz domates
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
Balzamik sos için:
- 20 ml Kikkoman doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari
- 30 ml'ye yoğunlaştırılmış 90 ml balzamik sirke
- 50 ml zeytinyağı
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.
Hazırlık
Sarı biber ve bebek mısır, lokma büyüklüğünde parçalara kesilir. Tüm sebzeler, zeytinyağında kızartılır ve daha derin bir servis tabağına alınır. Yoğunlaştırılmış balzamik sirke ve Kikkoman Tamari soya sosu, blendere alınır. Zeytinyağı, yüksek hızda çalışan blenderin yavaş yavaş içine akıtılır. Sos, sebze üzerine dökülür ve taze otlar ile süslenir. Sıcak servis edilir.
İpucu: Kikkoman Doğal fermente soya sosu ve daha Doğal fermente az tuzlu soya sosu yerine Doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari kullanılabilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 1/2 sarı biber
- 6 adet bebek mısır
- 6 adet küçük yeşil biber
- 6 adet kiraz domates
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
Balzamik sos için:
- 20 ml Kikkoman doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari
- 30 ml'ye yoğunlaştırılmış 90 ml balzamik sirke
- 50 ml zeytinyağı
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.