Ballı Nohutlu Brokoli Pesto Spagetti
Ara
filtre
Ballı Nohutlu Brokoli Pesto Spagetti
Bookmark
290 / 327

Ballı Nohutlu Brokoli Pesto Spagetti

Ballı Nohutlu Brokoli Pesto Spagetti
3071 kJ / 734 kcal
gres: 28 g
protein: 33 g
karbonhidratlar: 85 g

Malzemeler 4 porsiyon

Makarna çeşidi:

  • 300 g spagetti
  • 250 g brokoli
  • 100 g Parmesan peyniri, ince rendelenmiş
  • 100 g Crème fraîche (taze krema)
  • 40 g çam fıstığı
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu 

Kavrulmuş nohut:

garnitür: 

  • 130 g yarı kurutulmuş domates
  • 10 g çam fıstığı

Hazırlık

Fırın, 180 ° C'ye ısıtılır. Buharlı tencerede veya uygun süzgeçli bir tencerede su kaynatılır. Fırın kağıdı, kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Brokoli çiçekleri iri, eşit büyüklükte parçalara ayrılır. Buharlı tencereye koyulup uygun kapakla kapatılır. 6 dakika buharda pişirilir. Buğulanmış brokoli, bir mutfak robotuna koyulur, sarımsak, krema, 30 ml doğal fermente soya sosu, rendelenmiş Parmesan ve 40 g çam fıstığı eklenir. Bir dakika karıştırılır, kabın kenarına yapışan kalıntılar, tekrar karışıma eklenerek koyu kıvamlı bir sos elde edilir.

Bir orta boy kabın içinde bal, 50 ml doğal fermente soya sosu, domates salçası ve yağ ile karıştırılır. Suyu süzülmüş nohutlar, eklenir ve karıştırarak sosla kaplanır. Nohut, hazırlanan fırın tepsisine sürülüp fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkartılıp biraz soğumaya bırakılır.

Büyük bir tencerede su kaynatılır, tuz ilave edilir ve spagetti, pakette yazılı talimata göre al dente pişirilir. Spagetti süzülür, 100 ml pişirme suyu ayrılır. Spagetti, pişirme suyu ve sos ile geniş bir tavada karıştırılır. Orta ısıda bir dakika karıştırılır. Spagetti, dört tabağa dağıtılıp kavrulmuş nohutla süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

3071 kJ / 734 kcal
gres: 28 g
protein: 33 g
karbonhidratlar: 85 g

Malzemeler 4 porsiyon

Makarna çeşidi:

  • 300 g spagetti
  • 250 g brokoli
  • 100 g Parmesan peyniri, ince rendelenmiş
  • 100 g Crème fraîche (taze krema)
  • 40 g çam fıstığı
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu 

Kavrulmuş nohut:

garnitür: 

  • 130 g yarı kurutulmuş domates
  • 10 g çam fıstığı