Ballı Mahmudiye

toplam süre 30 dak.

Malzemeler

4 porsiyon
500 gr
kuşbaşı tavuk but
500 gr
kuşbaşı tavuk göğüs
1 
adet büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı
tereyağı
75 gr
çiğ badem
50 gr
kuru üzüm
100 gr
kuru kayısı
1 
adet limon
2 yemek kaşığı
bal
1 tatlı kaşığı
toz tarçın
1 tatlı kaşığı
karabiber
1 tutam
dere otu (dekor için)

Hazırlanış

Adım 1

Klasik dönem Osmanlı yemeği olan Ballı Mahmudiye’nin hazırlık aşaması için tavuk but ve göğüsleri kuşbaşı doğrayın.

Adım 2

Kaynar suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzün. Geniş bir tavayı orta ateşe getirin. Tereyağı tavaya koyun, ardından haşlamış olduğunuz tavukları ekleyin, 5 dakika boyunca tereyağı yakmadan hepsini pişirin.

Adım 3

İnce doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirmeye devam edin.

Adım 4

Bu esnada Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosunu ve karabiberi ekleyin. Suda bekletilen bademlerin kabuklarını çıkartın ve tavaya ekleyin, 5 dakika daha kavurun.

Adım 5

Kuru üzüm, kuru kayısı ve tarçını ilave edin. 1 adet limonun suyunu sıkıp ekleyin ve limon suyunun çekilmesini bekleyin.

Adım 6

Bal ekleyin ocağınızın altını kapatın. Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Recept-ID: 847

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Klasik dönem Osmanlı yemeği olan Ballı Mahmudiye’nin hazırlık aşaması için tavuk but ve göğüsleri kuşbaşı doğrayın.

Kaynar suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzün. Geniş bir tavayı orta ateşe getirin. Tereyağı tavaya koyun, ardından haşlamış olduğunuz tavukları ekleyin, 5 dakika boyunca tereyağı yakmadan hepsini pişirin.

İnce doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirmeye devam edin.

Bu esnada Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosunu ve karabiberi ekleyin. Suda bekletilen bademlerin kabuklarını çıkartın ve tavaya ekleyin, 5 dakika daha kavurun.

Kuru üzüm, kuru kayısı ve tarçını ilave edin. 1 adet limonun suyunu sıkıp ekleyin ve limon suyunun çekilmesini bekleyin.

Bal ekleyin ocağınızın altını kapatın. Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.