Baharatlı ton balığı ve somon sarması

toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Kikkoman kimchi sosunun mükemmel lezzetiyle ton balıklı ve somonlu 2 çeşit sarma.

Malzemeler

16 porsiyon
2 
nori yaprağı
400 gr
pişmiş suşi pirinci

Baharatlı ton balığı için

50 gr
ton balığı
1 yemek kaşığı
 ¼ tatlı kaşığı
0,13 parça / tane
parça hıyar (2-3 dilim salatalık)
2 
yaprak marul
0,17 parça / tane
avokado (3 uzun avokado dilimi)

Baharatlı somon için

100 gr
somon
1 yemek kaşığı
 ¼ tatlı kaşığı
0,13 parça / tane
hıyar (2-3 çubuk salatalık)
2 
yaprak marul
0,13 parça / tane
dolmalık biber (4 dilim dolmalık biber)
 ¼ parça / tane
avokado (7-8 ince avokado dilimi)

Kimchi mayonez için (1:1 karışım)

2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
mayonez

Süsleme için

Susam çekirdeği
Tobiko (uçan balık havyarı)
Toz paprika
Frenk soğanı veya tere
İnce soğan şeritleri
Besin değerleri (porsiyon başı): 386 kJ  /  92 kcal
5,4 gr Yağ
3,3 gr Protein
7,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Baharatlı ton balığı sarmaları için ton balığını doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. 

Adım 2

Baharatlı somon sarmaları için 50 g somonu ince şeritler halinde doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. Kalan 50 g somonu ince dilimler halinde kesin.

Adım 3

Sebzeleri yıkayın, hafifçe kurulayın, hıyarı ve sarı dolmalık biberi şeritler halinde kesin. Avokadoyu ince dilimler halinde kesin.

Adım 4

Kimchi mayonezi için malzemeleri karıştırın.

Adım 5

1 adet nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.

Adım 6

Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.

Adım 7

Tamamen çevirin.

Adım 8

Baharatlı ton balığı sarması için kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve avokadoyu tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş ton balığını yerleştirin.

Adım 9

Ellerinizle sarın, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin. 

Adım 10

Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.

Adım 11

Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.

Adım 12

Her parçanın iki tarafını da susama batırın.

Adım 13

Baharatlı somon sarması için 1 nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.

Adım 14

Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.

Adım 15

Tamamen çevirin.

Adım 16

Kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve sarı dolmalık biberi tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş somonu yerleştirin.

Adım 17

Ellerinizle sarın, ince dilimlenmiş somon ve avokadoyu ruloya değiştirerek yerleştirin, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin. 

Adım 18

Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.

Adım 19

Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin. 

Adım 20

İsterseniz tere veya tobiko gibi malzemelerle ya da kimchi mayonezinin kalanıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1025

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Baharatlı ton balığı sarmaları için ton balığını doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. 

Baharatlı somon sarmaları için 50 g somonu ince şeritler halinde doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. Kalan 50 g somonu ince dilimler halinde kesin.

Sebzeleri yıkayın, hafifçe kurulayın, hıyarı ve sarı dolmalık biberi şeritler halinde kesin. Avokadoyu ince dilimler halinde kesin.

Kimchi mayonezi için malzemeleri karıştırın.

1 adet nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.

Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.

Tamamen çevirin.

Baharatlı ton balığı sarması için kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve avokadoyu tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş ton balığını yerleştirin.

Ellerinizle sarın, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin. 

Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.

Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.

Her parçanın iki tarafını da susama batırın.

Baharatlı somon sarması için 1 nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.

Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.

Tamamen çevirin.

Kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve sarı dolmalık biberi tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş somonu yerleştirin.

Ellerinizle sarın, ince dilimlenmiş somon ve avokadoyu ruloya değiştirerek yerleştirin, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin. 

Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.

Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin. 

İsterseniz tere veya tobiko gibi malzemelerle ya da kimchi mayonezinin kalanıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.