
Haftanın Tarifi
Baharatlı, Soya Soslu Omlet

Malzemeler 4 porsiyon
- biraz sıvı yağ
- 150 g ıspanak
- bir tutam tuz
- bir tutam karabiber
- 5-6 taze yumurta
- 5-6 Crabsticks (yengeç çubukları)
- 15 g mısır tanesi
Sos için:
- 1 adet yeşil soğan
- 100 ml tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 15 ml Sake
- 15 ml sirke
- 5-6 g şeker
- 1 ½ yemek kaşığı patates unu
- 30 ml su
Hazırlık
Tavada yağ kızdırılıp ıspanak biraz kavrulur. Biraz tuz ve karabiber ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Yeşil soğan ince halkalar şeklinde doğranır.
Yumurtalar bir kapta biraz çırpılır. Küçük doğranmış crabstick, ıspanak, mısır taneleri ilave edilir ve karıştırılır. Küçük bir tavada yağ kızdırılır. Çırpılmış yumurta ilave edilir ve İspanyol omleti usulü pişirilir (yaklaşık 0,5 cm yüksekliğinde, 1 bütün omlet, katlanmamış).
Bütün sos malzemeleri tencerede kaynatılır, patates unuyla koyulaştırılır. Omlet tabağa alınır, üzerine sos gezdirilir, yeşil soğanla süslenir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- biraz sıvı yağ
- 150 g ıspanak
- bir tutam tuz
- bir tutam karabiber
- 5-6 taze yumurta
- 5-6 Crabsticks (yengeç çubukları)
- 15 g mısır tanesi
Sos için:
- 1 adet yeşil soğan
- 100 ml tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 15 ml Sake
- 15 ml sirke
- 5-6 g şeker
- 1 ½ yemek kaşığı patates unu
- 30 ml su