Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti
Ara
filtre
Bookmark
135 / 223

Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1626 kJ / 389 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  •  600 g kuzu sırtı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • biraz patates unu
  • sıvıyağ

 Baharatlı soya sos için:

Hazırlık

Baharatlı soya sos için sarımsak ve zencefil soyulup ince ince kıyılır. Pırasa da ince doğranır. Sarımsak, zencefil ve pırasa  ile baharatlı soya sosa ait diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.    

Kuzu sırtı ince dilimlere doğranır. Doğal fermente soya sosu ve şeker, bir kapta iyice karıştırılır. Soya sos ve şeker karışımı kuzu etinin üzerine dökülüp güzelce ovulur. Et, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra yumurta akına batırılıp patates ununa bulanır. Bir tavada yağ kızdırılıp  (160-170°C) kuzu eti pişirilir. Pişmiş kuzu eti, istenen garnitürle (mesela salata) birlikte tabağa alınır, üzerine baharatlı sosu gezdirilir.   

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  •  600 g kuzu sırtı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • biraz patates unu
  • sıvıyağ

 Baharatlı soya sos için: