Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti
Ara
filtre
Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti
Bookmark
19 / 339

Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti

Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1626 kJ / 388 kcal
gres: 16.5 g
protein: 38.7 g
karbonhidratlar: 20.5 g

Malzemeler 4 porsiyon

  •  600 g kuzu sırtı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • biraz patates unu
  • sıvıyağ

 Baharatlı soya sos için:

Hazırlık

Baharatlı soya sos için sarımsak ve zencefil soyulup ince ince kıyılır. Pırasa da ince doğranır. Sarımsak, zencefil ve pırasa  ile baharatlı soya sosa ait diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.    

Kuzu sırtı ince dilimlere doğranır. Doğal fermente soya sosu ve şeker, bir kapta iyice karıştırılır. Soya sos ve şeker karışımı kuzu etinin üzerine dökülüp güzelce ovulur. Et, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra yumurta akına batırılıp patates ununa bulanır. Bir tavada yağ kızdırılıp  (160-170°C) kuzu eti pişirilir. Pişmiş kuzu eti, istenen garnitürle (mesela salata) birlikte tabağa alınır, üzerine baharatlı sosu gezdirilir.   

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1626 kJ / 388 kcal
gres: 16.5 g
protein: 38.7 g
karbonhidratlar: 20.5 g

Malzemeler 4 porsiyon

  •  600 g kuzu sırtı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • biraz patates unu
  • sıvıyağ

 Baharatlı soya sos için: