Baharatlı Biber Soslu Tavuk Ciğer
Ara
filtre
Baharatlı Biber Soslu Tavuk Ciğer
Bookmark
11 / 78

Baharatlı Biber Soslu Tavuk Ciğer

Hazırlanma zamanı: 4 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 793 kJ / 190 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 400 g tavuk ciğeri
  • 30 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • her biri 100 g kırmızı, sarı ve yeşil biber
  • 150 g soğan
  • 1 adet kuru kırmızı acı biber
  • 200 ml Konbu suyu (alternatif olarak sebze suyu)
  • 150 ml sirke
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı Mirin
  • 3 yemek kaşığı Sake
  • 40 g şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı buğday unu
  • Kızartma için yağ

Hazırlık

Ciğer dikkatlice kurulanır, temizlenir, lokma büyüklüğünde parçalara doğranır ve Teriyaki Marine ve Sos ile tatlandırılır. Soğan soyulur ve biberle birlikte ince dilimler şeklinde doğranır. Kuru biber suda bekletildikten sonra halkalara doğranır.

Sebze suyu, sirke, soya sosu, mirin, sake, şeker ve tuz kaynatılır, ocaktan alınır, doğranmış sebzeler eklenir ve soğumaya bırakılır. Tavuk ciğeri una bulanır, ısıtılmış yağda kızartılır ve soğumaya bırakılır.

Soğutulmuş ciğer soğutulmuş sosa ilave edilir ve 3 saat boyunca marine edilmeye bırakılır. Kızarmış tavuk ciğeri acı baharatlı biber sosu ile servis edilir.

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 400 g tavuk ciğeri
  • 30 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • her biri 100 g kırmızı, sarı ve yeşil biber
  • 150 g soğan
  • 1 adet kuru kırmızı acı biber
  • 200 ml Konbu suyu (alternatif olarak sebze suyu)
  • 150 ml sirke
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı Mirin
  • 3 yemek kaşığı Sake
  • 40 g şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı buğday unu
  • Kızartma için yağ