
Avokado ve Elmalı Vejetaryen Gunkan Maki Sushi
Avokado, elma, mayonez ve pilavlı vejetaryen Gunkan Maki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler 4 porsiyon
- 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış elma*
- 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış avokado
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 Nori yosunu
- 80 g pişmiş suşi pirinci*
Servis için:
- Elma ve avokado şeritleri
- Doğal fermente Kikkoman soya sosu
*Elma yerine hurma, greyfurt, portakal veya herhangi bir taze meyve de kullanabilirsiniz.
Hazırlık
- Bir kapta küp küp doğranmış elma ve avokadoları mayonez ile karıştırın.
- Nori yosununu kesin: Yosunun kenarından 3 cm'lik şeritleri görünen şerit üzerinden kesin ve bir kenara koyun.
- Görünen şerit üzerinden 4 adet Nori şeridi kesin ve bir kenara koyun (yaklaşık 3 cm x 15 cm 4 yaprak).
- 4 x 20 g suşi pirincini ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla oval toplar haline getirin.
- Her topun etrafına bir Nori şeridi yerleştirin, biraz glütenli pirinç ile "yapıştırın" ve iyice bastırın.
- Hazırladığınız elma ve avokado karışımından her bir pirinç topunun üzerine bir porsiyon koyun.
- Gunkan'ı ince elma dilimleri ve avokado ile süsleyip Kikkoman soya sosuyla servis edin.
*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)
- 450 g (540 ml) Japon pirinci
- 450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın
veya alternatif olarak:
- 70 ml pirinç sirkesi
- 30 g şeker
- 15 g tuz
Öneri: Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış elma*
- 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış avokado
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 Nori yosunu
- 80 g pişmiş suşi pirinci*
Servis için:
- Elma ve avokado şeritleri
- Doğal fermente Kikkoman soya sosu
*Elma yerine hurma, greyfurt, portakal veya herhangi bir taze meyve de kullanabilirsiniz.