Avokado ve Elmalı Vejetaryen Gunkan Maki Sushi
Ara
filtre
33 / 339

Avokado ve Elmalı Vejetaryen Gunkan Maki Sushi

Avokado, elma, mayonez ve pilavlı vejetaryen Gunkan Maki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Avokado ve Elmalı Vejetaryen Gunkan Maki Sushi
zaman 15 dakika
Hazırlanma zamanı: 15 dakika
443 kJ / 107 kcal
gres: 7,2 g
protein: 1,8 g
karbonhidratlar: 7,9 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış elma*
  • 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış avokado
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 Nori yosunu
  • 80 g pişmiş suşi pirinci*

Servis için:

*Elma yerine hurma, greyfurt, portakal veya herhangi bir taze meyve de kullanabilirsiniz.

Hazırlık

  1. Bir kapta küp küp doğranmış elma ve avokadoları mayonez ile karıştırın.
  2. Nori yosununu kesin: Yosunun kenarından 3 cm'lik şeritleri görünen şerit üzerinden kesin ve bir kenara koyun.
  3. Görünen şerit üzerinden 4 adet Nori şeridi kesin ve bir kenara koyun (yaklaşık 3 cm x 15 cm 4 yaprak).
  4. 4 x 20 g suşi pirincini ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla oval toplar haline getirin.
  5. Her topun etrafına bir Nori şeridi yerleştirin, biraz glütenli pirinç ile "yapıştırın" ve iyice bastırın.
  6. Hazırladığınız elma ve avokado karışımından her bir pirinç topunun üzerine bir porsiyon koyun.
  7. Gunkan'ı ince elma dilimleri ve avokado ile süsleyip Kikkoman soya sosuyla servis edin.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Öneri: Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 15 dakika
Hazırlanma zamanı: 15 dakika
443 kJ / 107 kcal
gres: 7,2 g
protein: 1,8 g
karbonhidratlar: 7,9 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış elma*
  • 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış avokado
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 Nori yosunu
  • 80 g pişmiş suşi pirinci*

Servis için:

*Elma yerine hurma, greyfurt, portakal veya herhangi bir taze meyve de kullanabilirsiniz.