Avokado Kremalı Teriyaki Somon Füme
Ara
filtre
Bookmark
51 / 78

Avokado Kremalı Teriyaki Somon Füme

Hazırlanma zamanı: 1 saat 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 643 kJ / 154 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 300 g somon fileto (suşi kalitesi)
  • 45 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 1 avokado
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/2 mango
  • 20 küçük tuzlu kurabiye tart şekilleri (fırıncıdan) 
  • 2-3 dal frenk maydanozu

Hazırlık

Somon kurulanır ve yaklaşık 7 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Teriyaki Marine sos ile birlikte bir derin dondurucu torbasına alınır, dikkatlice Marine sosun içinde çevrilir, hava sızdırmaz şekilde kapatılır ve buzdolabında 30-60 dakika kadar bekletilir.

Avokado ikiye bölünür, çekirdeği çıkarılır, meyve eti çıkarıldıktan sonra iri parçalara doğranır. Avokado, mayonez ve krema ile püre haline getirilir. Mango soyulur ve çok ince küpler halinde doğranır.

Somonun suyu süzülür, kurulanır ve çok ince küpler halinde doğranır. Somon ve mango parçaları tart kalıplarına dağıtılır, üzerine avokado kreması ilave edilir ve frenk maydanozu ile süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 300 g somon fileto (suşi kalitesi)
  • 45 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 1 avokado
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/2 mango
  • 20 küçük tuzlu kurabiye tart şekilleri (fırıncıdan) 
  • 2-3 dal frenk maydanozu