Avokado Kremalı Renkli Sebze Şeritleri Üzerinde Tatlı Patates Biftekleri
Ara
filtre
Avokado Kremalı Renkli Sebze Şeritleri Üzerinde Tatlı Patates Biftekleri
Bookmark
246 / 269

Avokado Kremalı Renkli Sebze Şeritleri Üzerinde Tatlı Patates Biftekleri

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1312 kJ / 314 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Avokado kreması için:

  • ½ büyük avokado
  • 100 ml badem sütü
  • 2 yemek kaşığı "koyu" hindistan cevizi sütü
  • ½ tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber

Sebzeli garnitür için:

  • 100 g kırmızı ve sarı biber
  • 100 g Kenya fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber

Tatlı patates biftekleri için:

  • 500 g tatlı patates (her biri yaklaşık 60 g olmak üzere 8 dilim)
  • Üzerine serpmek için un
  • 2 yemek kaşığı vegan margarin
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 120 ml elma suyu
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Hazırlık

  1. Avokado kreması için avokadonun çekirdeği çıkarılır, avokado soyulur, etli kısmı büyük parçalara doğranır ve badem sütü ve hindistan cevizi sütü ile püre haline getirilir. Avokado püresi bir tencereye alınır, ısıtılır ve limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  2. Sebzeli garnitür için biber güzelce ayıklanır, yıkanır ve şeritler halinde doğranır. Kenya fasulyesi yıkanır ve uçları kesilir. Yağ, bir tavada ısıtılır, biber şeritleri ve kenya fasulyesi eklenir, sotelenir ve tuz ve karabiber eklenir.
  3. Tatlı patates biftekleri için tatlı patatesler yıkanır ve çapraz olarak yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimlere doğranır. Dilimler bir tabağa yan yana yerleştirilir, streç filmle örtülür ve mikrodalgada 450 watt'ta yaklaşık 4-5 dakika pişirilir. Folyo çıkarılır, tatlı patatesler biraz soğumaya bırakılır ve kesilen yüzeylere un serpilir.
  4. Margarin bir tavada ısıtılır, tatlı patates dilimleri orta ateşte her iki tarafı altın kahverengi olana kadar kızartılır, bir tabağa alınır ve sıcak tutulur.
  5. Tavaya şeker ve elma suyu dökülür ve elma suyu koyulaşana kadar kaynatılır. Soya sosu ilave edilir ve tekrar kaynatılır. Tatlı patates dilimleri tekrar tavaya alınır ve sosla karamelize edilir.
  6. Garnitür sebzeleri tabaklara yerleştirilir, tatlı patates biftekleri üstüne dizilir, kalan sosla süslenir, avokado kreması eklenip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

Avokado kreması için:

  • ½ büyük avokado
  • 100 ml badem sütü
  • 2 yemek kaşığı "koyu" hindistan cevizi sütü
  • ½ tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber

Sebzeli garnitür için:

  • 100 g kırmızı ve sarı biber
  • 100 g Kenya fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber

Tatlı patates biftekleri için:

  • 500 g tatlı patates (her biri yaklaşık 60 g olmak üzere 8 dilim)
  • Üzerine serpmek için un
  • 2 yemek kaşığı vegan margarin
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 120 ml elma suyu
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu