Asya Usulü Karnabahar Kanatları

5 1 oy
toplam süre 45 dak.
45 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Karnabahar kanatları için

1 
karnabahar
65 gr
buğday unu
3 
diş sarımsak
3 yemek kaşığı
ketçap
2 yemek kaşığı
açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
1 yemek kaşığı
rendelenmiş zencefil
1 yemek kaşığı
susam yağı
3 yemek kaşığı
limon suyu

Ayrıca

2 
yeşil soğan
200 ml
hindistancevizi sütü
75 gr
fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı
limon suyu
Acı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı
susam
Birkaç tane kişniş yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1888 kJ  /  451 kcal
15,9 gr Yağ
15,3 gr Protein
40,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Karnabahar çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Un, yaklaşık 150 ml su ve soya sosu ile karıştırılır. Karnabahar çiçekleri bu karışımın içinde çevrilir ve pişirme kâğıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 225° C'de (fanlı fırın: 205° C) yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Adım 2

Sarımsaklar soyulup ezilir ve ketçap, tamari, şurup, zencefil, yağ ve limon suyu ile karıştırılır. Sıcak karnabahar kanatları marine sos ile karıştırılır, tekrar fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir.

Adım 3

Taze soğanlar temizlenir, yıkanır halkalara kesilir. Hindistan cevizi sütü, fıstık ezmesiyle kaynatılır ve limon suyu, soya sosu ve acı toz biberle tatlandırılır. Karnabahar kanatları, yeşil soğan, susam ve kişniş ile süslenir ve hindistancevizi sosu ile servis edilir.

Recept-ID: 56

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Karnabahar çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Un, yaklaşık 150 ml su ve soya sosu ile karıştırılır. Karnabahar çiçekleri bu karışımın içinde çevrilir ve pişirme kâğıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 225° C'de (fanlı fırın: 205° C) yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Sarımsaklar soyulup ezilir ve ketçap, tamari, şurup, zencefil, yağ ve limon suyu ile karıştırılır. Sıcak karnabahar kanatları marine sos ile karıştırılır, tekrar fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir.

Taze soğanlar temizlenir, yıkanır halkalara kesilir. Hindistan cevizi sütü, fıstık ezmesiyle kaynatılır ve limon suyu, soya sosu ve acı toz biberle tatlandırılır. Karnabahar kanatları, yeşil soğan, susam ve kişniş ile süslenir ve hindistancevizi sosu ile servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.