Asya usulü bonfile

toplam süre 140 dak.
10 dak. hazırlık süresi
120 dak. marine süresi
10 dak. pişme süresi

Marine edilmiş Asya usulü bonfileyi ızgarada pişirmeyi deneyin Kikkoman ile ızgarada mükemmel bir şekilde pişirilen Asya usulü bonfile. Asya esintili marine edilmiş dana bonfile. Acı ve baharatlı aromasıyla Kikkoman soya sosu, kusursuz dengeli bir lezzeti misafirlerinize sunmanızı sağlayacak.

Malzemeler

4 porsiyon
 ½ 
acı kırmızı biber
2 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
kırmızı şarap
1 tatlı kaşığı
bal
1 tatlı kaşığı
sambal oelek (acı sos)
4 
bonfile (yaklaşık 4 cm kalınlığında)
Tuz
Besin değerleri (porsiyon başı): 858 kJ  /  205 kcal
6 gr Yağ
32 gr Protein
3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Acı biberi yıkayın, tohumlarını çıkarın ve ince kıyın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kasede Kikkoman soya sosu, tatlı kırmızı şarap, bal ve sambal oelek (acı sos) ile karıştırın.

Adım 2

Bonfileleri kaseye ekleyip marinenin tamamıyla kaplamasını sağlatın. Buzdolabında uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin.

Adım 3

Bonfileleri marine sostan çıkarıp kurulayın ve tuzla tatlandırın. Yaklaşık 1½ dakika ızgarada doğrudan yüksek ateşte pişirin. Hoş bir ızgara deseni oluşması için 90 derece çevirin. 1½ dakika daha pişirin. Sonra bonfileleri alt üst edip diğer taraflarını da ızgarada pişirin.

Adım 4

Bonfileleri ızgaranın orta sıcaklıktaki pişirme alanına yerleştirip 5-10 dakika daha pişirin. Böylece suları ete işleyecek, bonfileler yumuşayacaktır. Etin iç sıcaklığı ideal olarak 50° - 55°C arası olmalıdır

Kendi sambal oelek acı sosunuzu hazırlayın: 

  1. 200 gr acı kırmızı biberi yıkayın ve tohumlarını çıkarmadan ince kıyın. Doğranmış acı biberlerin beşini ayırın.
  2. Kalan acı biberleri 100 ml su ile bir tencerede yaklaşık 8 dakika pişirin, sonra kevgire alıp suyunu süzün.
  3. Çiğ ve pişmiş acı biberleri püre haline getirin, sonra 1 tatlı kaşığı yağ ve limon suyu, esmer şeker, beyaz üzüm sirkesi ve tuz ekleyip karıştırın.

Recept-ID: 959

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Acı biberi yıkayın, tohumlarını çıkarın ve ince kıyın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kasede Kikkoman soya sosu, tatlı kırmızı şarap, bal ve sambal oelek (acı sos) ile karıştırın.

Bonfileleri kaseye ekleyip marinenin tamamıyla kaplamasını sağlatın. Buzdolabında uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin.

Bonfileleri marine sostan çıkarıp kurulayın ve tuzla tatlandırın. Yaklaşık 1½ dakika ızgarada doğrudan yüksek ateşte pişirin. Hoş bir ızgara deseni oluşması için 90 derece çevirin. 1½ dakika daha pişirin. Sonra bonfileleri alt üst edip diğer taraflarını da ızgarada pişirin.

Bonfileleri ızgaranın orta sıcaklıktaki pişirme alanına yerleştirip 5-10 dakika daha pişirin. Böylece suları ete işleyecek, bonfileler yumuşayacaktır. Etin iç sıcaklığı ideal olarak 50° - 55°C arası olmalıdır

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.