Ara
filtre
Asya usulü bonfile
Bookmark
7 / 339

Asya usulü bonfile

Marine edilmiş ızgara Asya bifteğini kusursuz hazırlayın KIKKOMAN ile ızgarada mükemmel bir şekilde pişirilen Asya bifteği. Asya esintili marine edilmiş dana bonfile. Keskin aromalar, KIKKOMAN soya sosuyla en iyi şekilde dengelenir. Misafirleriniz için özel bir yemek.

Asya usulü bonfile
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 120 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
858 kJ / 205 kcal
gres: 6 g
protein: 32 g
karbonhidratlar: 3 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • ½ acı kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı şarap 
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sambal oelek (acı sos)
  • 4 bonfile (yaklaşık 4 cm kalınlığında)
  • Tuz

Hazırlık

  1. Acı biberi yıkayın, tohumlarını çıkarın ve ince kıyın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kasede KIKKOMAN soya sosu, tatlı kırmızı şarap, bal ve sambal oelek (acı sos) ile karıştırın.
  2. Bonfileleri kaseye ekleyip marinenin tamamıyla kaplamasını sağlatın. Buzdolabında uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin.
  3. Bonfileleri marine sostan çıkarıp kurulayın ve tuzla tatlandırın. Yaklaşık 1½ dakika doğrudan yüksek ateşte pişirin. Hoş bir ızgara deseni oluşması için 90 çevirin. 1½ dakika daha pişirin.
  4. Sonra bonfileleri alt üst edip diğer taraflarını da ızgarada pişirin.
  5. Bonfileleri ızgaranın orta sıcaklıktaki alanına yerleştirip 5-10 dakika pişirin. Böylece suları ete işleyecek, bonfileler yumuşayacaktır. Etin iç sıcaklığı ideal olarak 50° - 55°C arası olmalıdır

Kendi sambal oelek acı sosunuzu hazırlayın: 

  1. 200 gr acı kırmızı biberi yıkayın ve tohumlarını çıkarmadan ince kıyın. Doğranmış acı biberlerin beşini ayırın.
  2. Kalan acı biberleri 100 ml su ile bir tencerede yaklaşık 8 dakika pişirin, sonra kevgire alıp suyunu süzün.
  3. Çiğ ve pişmiş acı biberleri püre haline getirin, sonra 1 tatlı kaşığı yağ ve limon suyu, esmer şeker, beyaz şarap sirkesi ve tuz ekleyip karıştırın.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 120 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
858 kJ / 205 kcal
gres: 6 g
protein: 32 g
karbonhidratlar: 3 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • ½ acı kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı şarap 
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sambal oelek (acı sos)
  • 4 bonfile (yaklaşık 4 cm kalınlığında)
  • Tuz