
Akdeniz usulü soya soslu marine sos

Malzemeler 4 porsiyon
- 2 diş sarımsak
- 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı doğranmış Akdeniz bölgesinde yetişen otlar (örn. biberiye, kekik, mercanköşk, kekik otu)
- 1 çay kaşığı orta acılı hardal
Hazırlık
Sarımsak soyulur, ezilir ve soya sosu, yağ, ince doğranmış otlar ve hardalla karıştırılır.
Bu marine sos, sebzelere, et ve tevuk filetolarına çok iyi gider. İdeal marine süresi, 30-60 dakikadır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 diş sarımsak
- 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı doğranmış Akdeniz bölgesinde yetişen otlar (örn. biberiye, kekik, mercanköşk, kekik otu)
- 1 çay kaşığı orta acılı hardal