
Ahtapot Şiş
Malzemeler 4 bölümleri için
- 200 g ahtapot
- 1/3 salatalık
- Biraz Wasabi macunu
- Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu
Hazırlık
Ahtapot haşlanır ve lokma büyüklüğünde doğranır. Salatalığın çekirdek kısmı ayıklanır, lokma büyüklüğünde doğranır ve %2'lik tuzlu suda 20-30 dakika bekletilir. Daha sonra tuzlu su süzülür ve salatalık parçaları ile ahtapot parçaları şişe dizilir. Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu ve wasabi macunu ile servis edilir.
İpucu: Ahtapot, salatalık ve Wakame yosun ile karıştırılıp salata olarak da servis edilebilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 bölümleri için
- 200 g ahtapot
- 1/3 salatalık
- Biraz Wasabi macunu
- Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu