
Acı Köfteli Kabak-Mango Çorbası
Malzemeler 4 bölümleri için
Çorba için:
- 800 g bal kabağı
- 1 küçük olgun mango
- 1 küçük soğan
- 20 ml zeytinyağı
- 800 ml sebze suyu
- 200 ml hindistan cevizi sütü
- Tuz, karabiber
Köfte için:
- 320 g kıyma
- 1 yumurta sarısı
- 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Ayçiçek yağı
Hazırlık
Kabak, mango ve soğan küpler halinde doğranır. Soğan küpleri yağda hafifçe kavrulur. Kabak parçaları eklenir ve kısaca kızartılır. Hazırlanan sebze suyu eklenir ve yaklaşık 15 dakika pişirilir. Doğranmış mangonun ¾ 'ü ve hindistan cevizi sütü eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Çorba püre haline getirilir ve tadına bakılır.
Köfte için, yağ hariç tüm malzemeler yoğrulur, gerekirse tuzlanıp tadına bakılır. Küçük köfteler oluşturulur ve yağda kızartılır.
Servis yapmak için kalan mango küpleri, köftelerle birlikte önceden ısıtılmış çorba kaselerine yerleştirilir, üstüne çorba dökülür ve isteğe göre pul biber gezdirilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 bölümleri için
Çorba için:
- 800 g bal kabağı
- 1 küçük olgun mango
- 1 küçük soğan
- 20 ml zeytinyağı
- 800 ml sebze suyu
- 200 ml hindistan cevizi sütü
- Tuz, karabiber
Köfte için:
- 320 g kıyma
- 1 yumurta sarısı
- 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Ayçiçek yağı