3 Soslu Kızarmış Gyoza

4 1 oy
toplam süre 60 dak.
60 dak. hazırlık süresi

Gyoza, Japon mantısıdır. Bu kolay tarifte kıyma ve sebzeler bir yüzleri kızarana kadar kızartılır. Bir veya daha fazla sosla servis edin.

Malzemeler

4 porsiyon
1 
paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

2 
taze soğan
1 
küçük diş sarımsak
5 gr
zencefil
200 gr
sivri lahana (veya Çin lahanası)
160 gr
domuz veya tavuk/hindi kıyması
1 tatlı kaşığı
şeker
Tuz, biraz beyaz biber
1 tatlı kaşığı
susam yağı
Gyoza'yı unlamak için un ve su karışımı için yaklaşık 3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı
yemek kaşığı bitkisel yağ (yakl. 10 tane kızartmak için: 2 yemek kaşığı)
Besin değerleri (porsiyon başı): 1464 kJ  /  349 kcal
16 gr Yağ
11,6 gr Protein
38,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

İç malzeme için taze soğanlar temizlenip yıkanır. Sarımsak ve zencefil soyulur ve ikisi de taze soğanla birlikte ince ince doğranır.

Adım 2

Sivri lahana temizlenip yıkanır, irice doğranır, 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve elle iyice sıkılır. Doğranmış lahana beze sarılır ve lahana suyunun iyice akması için sıkıca bastırılır.

Adım 3

Taze soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, kıyma, şeker, tuz, karabiber, soya sosu ve susam yağı karıştırılır.

Adım 4

Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Hafif ıslatılmış parmakla hamur kenarının yarısı nemlendirilir, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.

Adım 5

Gyoza kızartılmadan önce alt tarafına hafifçe un serpilir.

Adım 6

Bir kızartma tavasında (28 cm Ø) 1 yemek kaşığı yağ ısıtılır, gyoza 2 sıra halinde (her biri 5 parça) dikkatlice yerleştirilir ve kızartılır. Gyoza'nın alt tarafı hafifçe kızardığında, 1 çorba kaşığı un 100 ml su ile karıştırılır, üstüne dökülür ve kapağı kapalı şekilde orta ila yüksek ateşte yaklaşık 3 ½ dakika pişirilir.

Adım 7

Su buharlaştığında 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve gyoza'nın dibi çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Kalan gyozalar da aynı şekilde pişirilir.

Adım 8

Gyoza, alt tarafı yukarı bakacak şekilde tabağa yerleştirilir ve dip soslarla servis yapılır.

Dip Soslar:

1. Versiyon: 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu,2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı bal

2. Versiyon: 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu,1 ½ yemek kaşığı sirke, ½ tatlı kaşığı acı biber yağı

3. Versiyon: Kikkoman Ponzu Limonlu

Recept-ID: 80

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

İç malzeme için taze soğanlar temizlenip yıkanır. Sarımsak ve zencefil soyulur ve ikisi de taze soğanla birlikte ince ince doğranır.

Sivri lahana temizlenip yıkanır, irice doğranır, 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve elle iyice sıkılır. Doğranmış lahana beze sarılır ve lahana suyunun iyice akması için sıkıca bastırılır.

Taze soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, kıyma, şeker, tuz, karabiber, soya sosu ve susam yağı karıştırılır.

Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Hafif ıslatılmış parmakla hamur kenarının yarısı nemlendirilir, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.

Gyoza kızartılmadan önce alt tarafına hafifçe un serpilir.

Bir kızartma tavasında (28 cm Ø) 1 yemek kaşığı yağ ısıtılır, gyoza 2 sıra halinde (her biri 5 parça) dikkatlice yerleştirilir ve kızartılır. Gyoza'nın alt tarafı hafifçe kızardığında, 1 çorba kaşığı un 100 ml su ile karıştırılır, üstüne dökülür ve kapağı kapalı şekilde orta ila yüksek ateşte yaklaşık 3 ½ dakika pişirilir.

Su buharlaştığında 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve gyoza'nın dibi çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Kalan gyozalar da aynı şekilde pişirilir.

Gyoza, alt tarafı yukarı bakacak şekilde tabağa yerleştirilir ve dip soslarla servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.