3 Soslu Buharda Pişmiş Vejetaryen Gyoza
Ara
filtre
3 Soslu Buharda Pişmiş Vejetaryen Gyoza
Bookmark
106 / 290

3 Soslu Buharda Pişmiş Vejetaryen Gyoza

Hazırlanma zamanı: 1 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 242 kJ / 58 kcal

Malzemeler 28 bölümleri için

  • Ev yapımı gyoza hamuru
  • veya 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

  • Yakl. 30 g pirinç (pişmiş yakl. 80 g)
  • Yakl. 30 g patlıcan
  • 6 shiitake mantarı
  • ½ küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 g zencefil
  • 200 g sivri lahana (veya Çin lahanası)
  • 30 g havuç
  • 2 taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı sebze suyu
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı mısır unu

Hazırlık

  1. İç malzeme için pirinç paketin üzerindeki talimatlara göre pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Patlıcan ve mantarlar yıkanıp temizlenir ve küçük küpler halinde doğranır. Soğan, sarımsak ve zencefil soyulur. Sivri lahana yıkanıp temizlenir, havuç soyulur ve yıkanır. Taze soğanlar temizlenip yıkanır. Soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, havuç ve taze soğan ince ince doğranır.
  3. Yağ bir tavada ısıtılır ve sebzeler şu sırayla sotelenir: sarımsak, zencefil, havuç, soğan, patlıcan, shiitake mantarı, taze soğan ve sivri lahana. Sebzeler bir tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.
  4. Sebzeler ve diğer malzemeler bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır.
  5. Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Hafif ıslatılmış parmakla hamur kenarının yarısı nemlendirilir, parmak ucu ile gyoza hamurunun kenarının yarısı hafifçe ıslatılır, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.
  6. Buharla pişirme tenceresine pişirme kağıdı (veya lahana yaprakları) serilir, gyozalar yeterince boşluk kalacak şekilde yan yana yerleştirilir ve 7-8 dakika yüksek ateşte buharda pişirilir. Buharda pişmiş gyoza dip soslarla servis edilir.

* Buharda pişmiş gyoza için ev yapımı gyoza hamuru:

Malzemeler:

  • 200 g buğday nişastası
  • 60 g patates unu (veya pirinç unu veya mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 190 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ ve çalışma yüzeyi için biraz daha fazlası

Hazırlanışı:

  1. Buğday nişastası, patates unu, tuz ve şeker bir kaseye koyulur. Sıcak su eklenir ve bir spatula ile iyice karıştırılır. Hamur biraz soğuduğunda elle iyice yoğrulur. Hamur pürüzsüz düz hale gelir gelmez yağ ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir. Hamur bir top haline getirilir, streç folyoya sarılır ve yaklaşık 30 dakika dinlendirilir.
  2. Streç folyo çıkarılır ve hamur her biri yaklaşık 15 g olan toplara yuvarlanır. Çalışma yüzeyi hafifçe yağlanır, üzerine hamur topları yerleştirilir, elle düzleştirilir ve bir spatula veya hamur kartı ile daha ince şekillendirilir.

** Buharda pişirme tenceresi yoksa:

Bir tencere yaklaşık 3-4 cm yüksekliğinde su doldurulup kaynatılır. Alüminyum folyo biraz buruşturulur, tencereye koyulur ve üzerine bir tabak yerleştirilir. Tabağa, pişirme kâğıdı (veya lahana yaprakları) serilir ve gyozalar yeterince boşluk kalacak şekilde üstüne yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve gyozalar 7-8 dakika buharda pişirilir.

Dip Soslar

1. Versiyon: 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, 1 yemek kaşığı öğütülmüş susam, 1 yemek kaşığı taze soğan

2. Versiyon: 40 g yoğurt, 1 ½ tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1/3 tatlı kaşığı pudra şekeri, biraz kırmızı acı biber, biraz öğütülmüş kimyon, ½ yemek kaşığı doğranmış kişniş

3. Versiyon: Kikkoman Ponzu Çili

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 28 bölümleri için

  • Ev yapımı gyoza hamuru
  • veya 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

  • Yakl. 30 g pirinç (pişmiş yakl. 80 g)
  • Yakl. 30 g patlıcan
  • 6 shiitake mantarı
  • ½ küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 g zencefil
  • 200 g sivri lahana (veya Çin lahanası)
  • 30 g havuç
  • 2 taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı sebze suyu
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı mısır unu