Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları
Ara
filtre
Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları
Bookmark
1 / 238

Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları

Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Marine zaman: 25 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1943 kJ / 464 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 500 g tavuk budu (kemiksiz)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 30 ml beyaz şarap (tatlı)
  • bir yumurtanın beyazı
  • biraz patates unu
  • kızartma yağı
  • ¼ demet taze maydanoz
  • 1 limon

Hazırlık

Tavuk budu, yaklaşık 3 cm küpler şeklinde doğranıp zencefil, doğal fermente soya sosu ve beyaz şarapla birlikte buzdolabı poşetine konulur. Malzemeler, parmak uçlarıyla poşetin dışından karıştırılır. Tavuk eti, yaklaşık 20-30 dakika poşette bekletildikten sonra çıkartılır ve dikkatlice bastırarak kurulanır. Bir kabın içinde hafif çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılır ve patates ununa bulanır. Sıvı yağ tavada kızdırılıp (170-180°C) tavuk parçaları çıtır çıtır olana kadar 3 – 4 dakika kızartılır. Pişen tavuk parçaları tabağa alınır ve limon ve maydanozla süslenir. Yemeden önce etin üzerine biraz taze limon sıkılabilir.  

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 500 g tavuk budu (kemiksiz)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 30 ml beyaz şarap (tatlı)
  • bir yumurtanın beyazı
  • biraz patates unu
  • kızartma yağı
  • ¼ demet taze maydanoz
  • 1 limon