Baharatlı ton balığı ve somon sarması
Ara
filtre
Baharatlı ton balığı ve somon sarması
Bookmark
1 / 348

Baharatlı ton balığı ve somon sarması

Kikkoman kimchi sosunun mükemmel lezzetiyle ton balıklı ve somonlu 2 çeşit sarma.

Baharatlı ton balığı ve somon sarması
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
386 kJ / 92 kcal
gres: 5,4 g
protein: 3,3 g
karbonhidratlar: 7,2 g

Malzemeler 16 porsiyon

Baharatlı ton balığı için:

 

Baharatlı somon için:

 

Kimchi mayonez için (1:1 karışım):

  • Kimchi için 2 yemek kaşığı Kikkoman Acılı Biber Sosu 
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet nori yaprağı
  • 400 g pişmiş suşi pirinci

 

Süsleme için:

  • Susam çekirdeği
  • Tobiko (uçan balık havyarı)
  • Toz paprika
  • Frenk soğanı veya tere
  • İnce soğan şeritleri

 

Hazırlık

  1. Baharatlı ton balığı sarmaları için ton balığını doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. 
  2. Baharatlı somon sarmaları için 50 g somonu ince şeritler halinde doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. Kalan 50 g somonu ince dilimler halinde kesin.
  3. Sebzeleri yıkayın, hafifçe kurulayın, hıyarı ve sarı dolmalık biberi şeritler halinde kesin. Avokadoyu ince dilimler halinde kesin.
  4. Kimchi mayonezi için malzemeleri karıştırın.
  5. 1 adet nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.
  6. Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.
  7. Tamamen çevirin.
  8. Baharatlı ton balığı sarması için kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve avokadoyu tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş ton balığını yerleştirin.
  9. Ellerinizle sarın, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin. 
  10. Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.
  11. Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.
  12. Her parçanın iki tarafını da susama batırın.
  13. Baharatlı somon sarması için 1 nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.
  14. Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.
  15. Tamamen çevirin.
  16. Kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve sarı dolmalık biberi tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş somonu yerleştirin.
  17. Ellerinizle sarın, ince dilimlenmiş somon ve avokadoyu ruloya değiştirerek yerleştirin, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin. 
  18. Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.
  19. Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin. 
  20. İsterseniz tere veya tobiko gibi malzemelerle ya da kimchi mayonezinin kalanıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
386 kJ / 92 kcal
gres: 5,4 g
protein: 3,3 g
karbonhidratlar: 7,2 g

Malzemeler 16 porsiyon

Baharatlı ton balığı için:

 

Baharatlı somon için:

 

Kimchi mayonez için (1:1 karışım):

  • Kimchi için 2 yemek kaşığı Kikkoman Acılı Biber Sosu 
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet nori yaprağı
  • 400 g pişmiş suşi pirinci

 

Süsleme için:

  • Susam çekirdeği
  • Tobiko (uçan balık havyarı)
  • Toz paprika
  • Frenk soğanı veya tere
  • İnce soğan şeritleri