
Baharatlı ton balığı ve somon sarması
Kikkoman kimchi sosunun mükemmel lezzetiyle ton balıklı ve somonlu 2 çeşit sarma.

Malzemeler 16 porsiyon
Baharatlı ton balığı için:
- 50 g ton balığı
- 1 yemek kaşığı Kimchi için Kikkoman Acılı Biber Sosu
- ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kızarmış Susam Yağı
- 1/8 parça hıyar (2-3 dilim salatalık)
- 2 yaprak marul
- 1/6 avokado (3 uzun avokado dilimi)
Baharatlı somon için:
- 100 g somon
- 1 yemek kaşığı Kimchi için Kikkoman Acılı Biber Sosu
- ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kızarmış Susam Yağı
- 1/8 parça hıyar (2-3 çubuk salatalık)
- 2 yaprak marul
- 1/8 sarı dolmalık biber (4 dilim dolmalık biber)
- ¼ avokado (7-8 ince avokado dilimi)
Kimchi mayonez için (1:1 karışım):
- Kimchi için 2 yemek kaşığı Kikkoman Acılı Biber Sosu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 adet nori yaprağı
- 400 g pişmiş suşi pirinci
Süsleme için:
- Susam çekirdeği
- Tobiko (uçan balık havyarı)
- Toz paprika
- Frenk soğanı veya tere
- İnce soğan şeritleri
Hazırlık
- Baharatlı ton balığı sarmaları için ton balığını doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın.
- Baharatlı somon sarmaları için 50 g somonu ince şeritler halinde doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. Kalan 50 g somonu ince dilimler halinde kesin.
- Sebzeleri yıkayın, hafifçe kurulayın, hıyarı ve sarı dolmalık biberi şeritler halinde kesin. Avokadoyu ince dilimler halinde kesin.
- Kimchi mayonezi için malzemeleri karıştırın.
- 1 adet nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.
- Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.
- Tamamen çevirin.
- Baharatlı ton balığı sarması için kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve avokadoyu tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş ton balığını yerleştirin.
- Ellerinizle sarın, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin.
- Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.
- Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.
- Her parçanın iki tarafını da susama batırın.
- Baharatlı somon sarması için 1 nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.
- Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.
- Tamamen çevirin.
- Kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve sarı dolmalık biberi tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş somonu yerleştirin.
- Ellerinizle sarın, ince dilimlenmiş somon ve avokadoyu ruloya değiştirerek yerleştirin, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin.
- Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.
- Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.
- İsterseniz tere veya tobiko gibi malzemelerle ya da kimchi mayonezinin kalanıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 16 porsiyon
Baharatlı ton balığı için:
- 50 g ton balığı
- 1 yemek kaşığı Kimchi için Kikkoman Acılı Biber Sosu
- ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kızarmış Susam Yağı
- 1/8 parça hıyar (2-3 dilim salatalık)
- 2 yaprak marul
- 1/6 avokado (3 uzun avokado dilimi)
Baharatlı somon için:
- 100 g somon
- 1 yemek kaşığı Kimchi için Kikkoman Acılı Biber Sosu
- ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kızarmış Susam Yağı
- 1/8 parça hıyar (2-3 çubuk salatalık)
- 2 yaprak marul
- 1/8 sarı dolmalık biber (4 dilim dolmalık biber)
- ¼ avokado (7-8 ince avokado dilimi)
Kimchi mayonez için (1:1 karışım):
- Kimchi için 2 yemek kaşığı Kikkoman Acılı Biber Sosu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 adet nori yaprağı
- 400 g pişmiş suşi pirinci
Süsleme için:
- Susam çekirdeği
- Tobiko (uçan balık havyarı)
- Toz paprika
- Frenk soğanı veya tere
- İnce soğan şeritleri