Google+'de paylaş:

Japon Tarzı Tavuk & Sebze Çorbası “Kenchin Jiru”

10 kişilik malzeme

  • 1,5 lt Dashi Bulyon ya da tavuk bulyon (su eklenip kaynatılmış halde )      
  • 80 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 çay kaşığı Şeker      
  • ½ çay kaşığı Tuz                                  
  • 3 çorba kaşığı + su 4 çorba kaşığı Patetes ya da mısr nişastası        
  • 300 g Japon turbu    
  • 200 g Havuç        
  • 100 g Shiitake mantarı    
  •  3-4 sap Yeşil soğan  
  • 1 paket Tofu     
  • 300 g Tavuk göğsü   
  • 30 ml Sıvı yağ    
  • birkaç damla Susam yağı 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Japon turbunu ve havuçları 2-3mm kalınlığında doğrayınız.

Shiitake mantarının herbirini 4-6 parça olacak şekilde doğrayınız..

Yeşil soğanı 2-3cm boyunda doğrayınız.

Tofuyu küçük zar şeklinde doğrayınız.

Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayıp Kikkoman soya sosu ile karıştırınız.üzerine patates nişastası ya da mısır nişatası serpiniz.  

Kızartma tavasını ısıtıp sıvıyağı kızdırınız. Tavuğu hızlıca yağda soteleyiniz. (tamamen pişmesi gerekmiyor) ve başka kaba alınız. 

Ayrı bir tencerede sıvı yağı kızdırıp sebze ve mantarları soteleyiniz.

Daha sonra Dashi bulyonlu suyu ya da tavuk suyunu  ekleyip sebzeleri kaynatınız. Uzerinde oluşan köpüğü alınız.

Ardından Kikkoman soya sos, tuz, şeker ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız.

Nişastayı bir bardakta biraz su  ile karıştırıp eriyince tencereye ilave ediniz. Çorbanın biraz yoğunlaşması için.

Ardından tofu, yeşil soğan, kızarmış tavuğu da ekleyip kaynatınız.

Tadına bakıp eğer gerek varsa biraz daha Kikkoman Soya Sosu ekleyiniz.

Servis ederken üzerine bir kaç damla susam yağı ilave ediniz