İster bayram kutlaması olsun ister yılbaşı: Parti dip sosları, her kutlama menüsünü zenginleştirir

İster meze veya atıştırmalık olarak, ister fondü veya raclette eşliğinde ya da ana yemeğe garnitür olarak: Kikkoman'ın yeni dip sos tarifleri her sofraya yakışır ve birçok farklı şekilde kullanılabilir. Bu dip sosları, özel dip sos menüleri olarak veya herkesin kendi zevkine ve tercihine göre servis yapabileceği bir açık büfe oluşturarak kullanabilirsiniz. Dip sos tariflerinizin vazgeçilmezi umami tadı ile taçlandırılmış Kikkoman soya sosları ile dip soslarınızı gerçek bir damak şölenine çevirebilirsiniz. Harika olan nokta ise bu parti dip soslarının hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilmesidir. Bayramlarda ve kutlamalarda aileniz ve misafirleriniz için gerçek bir lezzet sürprizi!

Sofrada umami lezzeti ve çeşitlilik yaratan dip sos tarifleri

Yılbaşı Gecesi için ne planlıyor olursanız olun: Parti dip soslarımızla sofralarınızda bir garnitür ya da menünüzde bir çeşit olarak olarak yenilikler katabilirsiniz. Meze olarak ekmek veya hamur işleriyle, ana yemekte et, deniz ürünleri, sebze ve hatta ikram ettiğiniz peynirler ile çok iyi bir tat uyumu oluştururlar. Ayrıca besin değeri açısından zengin olan avokado, tatlı patates, edamame gibi içerisindeki malzemeler, sofralarınızda çeşitlilik sağlayacaktır. Doğal fermente soya sosumuz da, son gurme dokunuşunuzu verir. Bazı tariflerimizi denemek isterseniz, işte bizim favorilerimiz:

Soya Soslu Tatlı Patates Kremalı Dip Sos: Kraker, grissini ve tortilla cips hayranları için nefis bir damak şöleni

Tatlı patates, güçlü bir besindir, yani tam bir enerji kaynağıdır! Bu nedenle tatlı patatesli kremalı dip sosumuz sadece lezzetli değil, aynı zamanda içerik açısından da zengin olup hoş sohbetli rahat bir buluşmada hem meze hem de akşam atıştırmalığı olarak öne çıkmaktadır. Hazırlık için ne gerekiyor? Bu süper besin toplarının, Kikkoman doğal fermente soya sosu ile hafif tatlı bir özel umami tadına sahip lezzetli bir dip sosa dönüşmesi 15 dakikadan daha az bir zamanınızı alır.

Zeytinli Soya Soslu Dip Sos: Dolgun aromalı bir dip sostur - baget ile çok lezzetlidir

Zeytinli soya soslu dip sosun en önemli özelliği, Kikkoman doğal fermente soya sosu ile tamamlanan zeytin, kapari ve çam fıstığının birleşimidir. Sadece 10 dakika içinde dolgun aromalı güçlü bir dip sos yapabilirsiniz. Lezzet açısından da mükemmeldir.

Tofu ve Soya Soslu Bagna Cauda Dip Sos: Kikkoman ile yeniden yorumlanan bu klasik lezzet, özellikle sebzelerle çok iyi gider

Bagna Cauda dip sos, İtalyan mutfağına dayanmaktadır. "Bagna Cauda" aslında sadece "sıcak yemek" anlamına gelir. İtalyan Piedmont'undan gelen sarımsak ve hamsiden yapılmış bir tarife dayanmaktadır. Kikkoman bu tarifi yeniden yorumlayarak tofu, ton balığı ve doğal fermente soya sosu ile birlikte çiğ sebze çubuklarının yanı sıra pişmiş sebzelerle de çok iyi giden bir dip sos bileşimi oluşturdu. Bu dip sos, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir.

Soya Soslu Humuslu Dip Sos: Izgara sebzeler, et veya pide ile mükemmel uyum sağlayan doğuya özgü bir lezzet

Kökeni Doğu'ya dayanan humusun popülaritesi ülkemizde de gittikçe artıyor. Temel malzemesi, sağlıklı besinler açısından zengin olan nohuttur. Sadece sarımsak, kavrulmuş susam ve doğal fermente soya sosu ile miksere ekleyip püre haline getirin ve doğuya özgü spesiyalite hazırdır. Bu dip sos özellikle pide, sebze ve etle iyi gider.

Soya Soslu Edamole: taze deniz ürünleri ile harika giden protein gücü

Avokado ve taze yeşil soya fasulyesi olan edamame, bu dip sosun ana malzemeleridir. Japonya'da çok popüler olan edamame düşük kalorilidir, birçok değerli vitamin ve protein içerirler. Zengin avokado ile birlikte, misket limonu suyu, sarımsak ve Kikkoman doğal fermente soya sosu ile tatlandırılarak tüm deniz ürünlerine lezzetiyle eşlik eden harika bir ikili oluştururlar.

Sarımsaklı Patlıcanlı Soya Soslu Dip Sos: Peynir tabaklarınıza lezzet katar

Patlıcan, çeşitli dip sos tariflerinde sevilen bir malzemedir. Küçük bir ipucu: Koyu mor renkli bu sebzeyi kullanmadan önce fırında 30-40 dakika ızgara yapın. Bu sayede, patlıcanı kabuğundan kaşıkla çıkarmanız kolaylaşır. Daha sonra sarımsakla karıştırın ve limon suyu, biraz pul biber ve Kikkoman doğal fermente soya sosu ekleyin. Bu dip sos, her tür ekmek ve yiyecekle çok iyi giden harika bir tada sahiptir. Tek kelimeyle enfes!

Daha fazla dip sos tarifi denemek ve tatmak ister misiniz? O zaman buraya bir göz atın:

Biliyor muydunuz?

V Label etiketini taşıyan vegan soya soslarımızla, birçok dip sosu, et ve balık gibi malzemeleri kullanmadan nefis vegan lezzetlere dönüştürebilirsiniz!