Kikkoman Glutensiz Soslarıyla Glutensiz Yemek Pişirin

Kikkoman Glutensiz Soslarıyla Glutensiz Yemek Pişirin

Gluten, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve kavuzlu buğday gibi birçok tahılda bulunan protein, lipit ve karbonhidrat karışımıdır. Gluten, çoğu kişi tarafından çok iyi tolere edilir. Ancak çölyak hastası veya gluten alerjisi olan kişiler, glutenden tamamen vazgeçmelidir, aksi takdirde mide rahatsızlığı ve hazımsızlık gibi semptomlar bir türlü geçmez.

İpucu: Alışveriş yaparken sembole dikkat edin

Son yıllarda, bu hastalık geçmişte olduğundan çok daha fazla dikkat çekmektedir. Bu nedenle artık ticarette çok çeşitli glutensiz yiyecekler bulunmaktadır. Bunlar genellikle, çarpı işaretli bir buğday başağı olan "glutensiz" sembolü ile işaretlenmiştir. Pirinç, mısır, darı, karabuğday, amarant ve kinoa gibi bazı tahıllar doğal olarak gluten içermez. Sebze, kümes hayvanları, et, balık veya deniz ürünleri ile birlikte lezzetli salatalar ve ana yemekler hazırlayabilirsiniz.

Asya'dan Alınan İlham

Asya mutfağında nadiren buğday vb. kullanıldığı için, ilham almak için buraya bakmak faydalı olacaktır. Pilav eşliğinde nefis bir wok yemeği sunulduğunda herhangi bir yiyecekten vazgeçmek zorunda kalma hissine kapılmazsınız bile. Mesela spiral kesici ile kolayca kesebileceğiniz kabak makarnasıyla, makarna yemekleri hazırlanır. Mevsim sebzeli omlet de glutensiz bir diyet için uygundur. Hamur işlerine gelince, un söz konusu olduğunda, doğru tahıl türüne dikkat etmek önemlidir. Böylece glutensiz ekmek, kek ve bisküvilerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Glutensiz Baharatlayın

Sizde bu rahatsızlıktan muzdaripseniz ve gluten yiyemiyorsanız, tarif koleksiyonumuza göz atabilirsiniz. Burada bazı lezzetli glutensiz yemekler bulabilirsiniz. Glutensiz soya sosu Tamari ve glutensiz Teriyaki marine, eşsiz Kikkoman lezzetini sağlar.

Biliyor muydunuz?

Tarif koleksiyonumuzda çeşitli lezzetli glutensiz yemekler bulunur.