Harika tadı olan küçük hamur işi atıştırmalıklar

Japon mantısı gyozanın lezzetli çeşitlerini keşfedin!

Gyoza, her ne kadar İtalyan mantısı ravioli, tortellini veya Alman Maultaschen'e benzese de tipik Japon mantısıdır. Et veya deniz ürünleri gibi taze malzemelerle doldurulan bu lezzetli atıştırmalıkların tamamen vejetaryen versiyonları da var. Gyoza, geleneksel olarak soya sosu, sirke, çili yağı veya ponzu ile servis edilir. Onları bu kadar özel kılan sadece hamuru ya da birçok farklı iç malzemesi değildir. Esas olan hazırlanmasıdır. Çünkü geleneksel Japon gyoza hem tavada hem de fritözde kızartılır, haşlanır veya buharda pişirilir.

Nefis dolgulu bu hamur işi, düşündüğünüzden daha kolay hazırlanır 

Kuşkusuz, gyoza'nın hazırlanması o kadar kolay görünmüyor. Ancak düşünülenden daha kolaydır ve sadece biraz sabır ve parmak ucu ustalığı gerektirir. Japon mantısı gyoza geleneksel olarak ince bir hamur içinde kıyma, taze soğan, lahana, zencefil ve sarımsak dolgulu olarak sunulur. Malzemeler gyoza hamurunun üzerine yerleştirilip elle dikkatlice büyük mantı şekli verilir. Ardından gyoza kısa süre kızartılır, arada buharlanır, ızgara veya çıtır çıtır kızartılır - lezzetli Japon mantısı hazır!

Gyoza'nın temeli: özel bir hamur

Doğru hamur, gyoza'nın olmazsa olmazıdır. Bu videoda size buğday nişastası, patates/mısır unu, şeker, tuz, sıcak su ve yağı karıştırırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini gösteriyoruz. Ama üzülmeyin! İyi stoklanmış bir süpermarket veya Asya mağazasından hazır gyoza hamuru da kullanabilirsiniz. Kikkoman gyoza tariflerinin her iki varyantta da başarılı olacağı garanti edilir.

Japon mantısı gyoza ile mükemmel giden dipler

Baharatlı bir dip sos, Japon mantısı gyoza'nın yanında kesinlikle eksik olmamalıdır. Geleneksel olarak bunun temeli soya sosu, sirke ve çili yağıdır. Ancak gyoza ayrıca mayonez, Kikkoman doğal fermente soya sosu ve tahinden yapılan ev yapımı dip sosuyla da lezzetli bir tada sahiptir. Bir kaç dakika içinde yoğurtla da aynı derecede lezzetli dip soslar hazırlanabilir. Daha da kolay olmasını istiyorsanız limon, portakal ve çili aromalı üç Kikkoman Ponzu sosundan birini kullanabilirsiniz. Tüm gyoza çeşitleri için ideal bir dip sostur!

Lezzetli bir başlangıç, garnitür veya hafif bir ana yemek

Gyoza, her durum ve menüde lezzetli küçük bir atıştırmalıktır. Başlangıç olarak, tat duyularını harekete geçirir ve hemen hemen her menü planına kusursuz bir şekilde uyum sağlar. Japonya'da, gyoza genellikle berrak ramen veya noodle çorbalarına eşlik eder. Ancak çok yönlü çeşitleri sayesinde gyoza, ana yemek olarak da popüler bir spesyalitedir.

Çin'de Jiaozi adı verilen mantı çeşidi Çin Yeni Yılı için tipik bir bayram yemeğidir. Refah ve dayanışmayı sembolize eder. Hatta bu, tadından bile anlaşılabiliyor!

Buyrun sizin için derlediğimiz gyoza tariflerine göz atın:

Kızarmış Gyoza - bir Japon klasiği

Gurmeler için gerçek bir damak şöleni olan bu kızarmış gyoza'nın temelini sivri lahana, kıyma, taze soğan, sarımsak ve zencefil oluşturuyor! Malzemeler, Kikkoman doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır, gyozo hamuru ile “paketlenir” ve altın sarısı kahverengi ve çıtır çıtır olana kadar tavada kızartılır. Sonuç, kavrulmuş aromalarla keyif veren doyurucu bir mantı çeşidi. Tek eksik olan uygun bir dip sos - ya çili yağı ve sirke ile acılı bir dokunuş için ya da susam ve balla mayonez bazında ya da sadece Kikkoman Ponzu limonla - ve gyoza keyfi başlayabilir.

Buharda Pişmiş Vejetaryen Gyoza - lezzetli bir vejetaryen spesiyalitesi

Özenle hazırlanan bu gyoza patlıcan, shiitake mantarı, sivri lahana, havuç, taze soğan ve pirinçle doldurulur. Kikkoman doğal fermente soya sosu, pirinç-sebze karışımına özel dolgun bir lezzet verir ve hoş, yumuşak bir tat sağlar. Gyoza, bir buharda pişirme tenceresinde veya tencerede buharda pişirilir. Bu vejetaryen lezzetin yanında dip sos olarak Kikkoman doğal fermente soya sosu, taze soğan ve öğütülmüş susam veya yoğurt, limon suyu, acı kırmızı toz biber, kimyon ve kişnişten oluşan nefis karışım uyumludur. Ya da sadece Kikkoman Ponzu Çili kullanın.

Fritözde Kızartılmış Gyoza - deniz ürünleri hayranları için ziyafet

Karides, shiitake mantarı ve su kestanesi, bu fritözde kızartılmış gyoza'nın gizli yıldızlarıdır. Kikkoman doğal fermente soya sosuyla tatlandırılan bu Japon mantısı, deniz ürünlerini sevenler için gerçek bir ziyafet. İkiye bölünmüş çeri domateslerin yanında marul yaprağı üzerinde servis edilirken göze de hitap eder. Dip sos çeşitleri, yine üç farklı tattan oluşuyor.

Shumai - et dolgulu küçük Japon börekleri

Gyoza'nın bir çeşidi ve alternatifi shumai'dir. Hamur biraz farklıdır - şekli de öyle. Çünkü bu küçük Japon börekleri güzel bir çiçeğe benziyor. İçi, Kikkoman soya sosu ile tatlandırılmış et, shiitake mantarı ve bezelye gibi taze malzemelerle doludur. Tek bir yeşil bezelye ile süslenmiş çiçek görünümü mükemmeldir! Soya sosu ve hardal karışımından oluşan dip sosa batırılır. Enfes!

Garnitür veya ana yemek için kaç adet gyoza lazım?

Japonya'da, gyoza genellikle berrak bir ramen veya noodle çorbasına garnitür olarak servis edilir. O zaman kişi başına yaklaşık 10 adet yeterlidir. Bu küçük lezzetli küçük atıştırmalıkları ana yemek olarak servis etmeyi tercih ederseniz kişi başı en az 15 adet hesaplamalısınız.