Kikkoman Yemek Blogu

Japonya, Washoku ve Kikkoman birbirinden ayrılamaz. Temalarımızdan ilham alın.

Osechi-Ryōri: Yılbaşına özel Japon Spesiyaliteleri

31 Aralık'tan 1 Ocak'a kadar Japonya'da yılın en önemli geleneksel bayramı kutlanır. Japon yılbaşına özel hazırlanan tipik mutfak ritüeline Osechi-ryōri denir.

Yemek Blogu
Avrupa'nın geleneksel Noel yemekleri

Kikkoman soya sosu, tüm Noel yemeklerine özel bir umami lezzeti verir - bunu nasıl yaptığını öğrenin!

Yemek Blogu
Umami Dokunuşuyla Bezenmiş Noel ve Yılbaşı Menüsü

Noel ve yılbaşı zamanı, yılın mutfak olaylarından biridir. Buyrun, Kikkoman Tarif Dünyası sayfamızdan bayram ve kutlamalarınıza uygun birçok yemek konusunda ilham alın.

Yemek Blogu
Shabu-Shabu’yu biliyor musunuz?

İncecik dilimlenmiş dana eti, Çin lahanası, havuç, mantar ve farklı sebze çeşitleri - bunlar Japon fondüsü Shabu-Shabu'nun malzemeleridir.

Yemek Blogu
Kikkoman Sosları ile Farklı bir Fondü

Shabu-Shabu tarzında geleneksel fondü yapmak çok kolay! Kikkoman, size bu Avrupa klasiğinin Japon dokunuşlu üç harika tarifini takdim eder.

Yemek Blogu
Washoku

Washoku, ülkenin kültürü ve felsefesiyle yakından bağlantılı olan geleneksel Japon mutfağına verilen addır. Washoku, UNESCO Dünya Mirası’na kabul edildi!

Yemek Blogu
Asya Eriştesi Noodle

Noodle çeşitlerini biliyor musunuz? SOBA, UDON ve RAMEN'i duydunuz mu? Peki ya SHIRATAKI? Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

Yemek Blogu
Kikkoman ile La Dolce Vita

Parmesan peyniri, kurutulmuş domates, mantar ve sardalya gibi tipik İtalyan malzemelerinin hepsinin ortak bir özelliği vardır: Umami, yani özellikle dolgun bir lezzet. O halde bu yiyecekleri neden umami soya sosu ile birleştirmiyorsunuz?

Yemek Blogu
Japas = Japon usulü Tapas

Japas leziz, lokma büyüklüğünde enfes atıştırmalıktır. Japon tapasları ya orijinal Japon yemekleridir ya da geleneksel Japon mutfağından esinlenilmiştir.

Yemek Blogu
Meksika’nın Kikkoman Soya Sosu ile Buluşması

Japon mutfağı gibi, Meksika mutfağı da UNESCO tarafından somut olmayan Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmektedir. Ve her ikisi de birbirlerini şaşırtıcı derecede iyi tamamlar.

Yemek Blogu
Hawaii Füzyon Mutfağı

Hawaii'nin etnik çeşitliliği eşsiz bir mutfak üretti. Özgün yemekler, Hawaii kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen göçmenlerin yemeklerine dayanmaktadır.

Yemek Blogu
Kendi Suşinizi Yapın

Bugün herkes suşiyi biliyor ve seviyor. Ama Maki vb. lezzetler sadece bir damak zevki değil - onları yuvarlayıp sarmak da eğlencelidir!