Google+'de paylaş:

Yeşil Soğan Soslu Çıtır Tavuk Budu

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2191 kJ / 523 kcal

Yeşil soğan sosu için:

  • 2 adet taze yeşil soğan, ince dilimlere doğranmış
  • 10 g zencefil, rendelenmiş
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 45 ml Balsamik sirke, beyaz
  • 30 ml susam yağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Tavuk eti, 1 yemek kaşığı doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılıp yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Dikkatlice bastırarak kurulanır ve patates ununa bulanır. Kızartma yağı, yaklaşık 160-170°C ye ısıtılarak tavuk eti çıtır çıtır olana kadar kızartılır.

Yeşil soğanlı sosun tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır. Kızarmış tavuk eti dilimlenir, üzerine yeşil soğanlı sos gezdirilir.

Öneri: Garnitür olarak patates püresi veya salata enfes gider.