Google+'de paylaş:

Wok Tavada Tofulu Sebze

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1199 kJ / 286 kcal

  • 300 g tofu
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 demet yeşil soğan
  • 200 g soya fasulyesi
  • 200 g kiraz domates
  • 1’er adet kırmızı, turuncu ve sarı dolmalık biber
  • 1 küçük parça zencefil (yaklaşık 1 cm)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • taze öğütülmüş biber
  • 50 g kavrulmuş kaju fıstığı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Tofu, küp şeklinde doğranır ve altı yemek kaşığı soya sosuyla marine edilir.  Yeşil soğan temizlenir, yıkanır ve yatay halka şeklinde doğranır. Soya fasulyesi ve kiraz domatesler yıkanır. Biberler ortadan ikiye kesilir, temizlenir, yıkanır ve şerit halinde doğranır. Zencefil soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Wok tavasında yağ kızdırılır, sebze ve zencefil ilave edilir, hafifçe kavrulur ve ara sıra karıştıralarak 5-10 dakika kısık ateşte pişirilir. Tofu, ilave edilir ve biraz daha pişirilir. Tofu sebzesi, kalan soya sosuyla ve toz biberle tatlandırılır, üzerine kaju fıstığı serpiştirilir ve isteğe göre Basmati pirinç pilavıyla servis yapılır.