Google+'de paylaş:

Wok Tavada Sebzeli, Kajulu Deniz Ürünleri

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1381 kJ / 330 kcal

  • 4-5 adet yeşil kuşkonmaz
  • 80 g kırmızı dolmalık biber
  • 80 g sarı dolmalık biber
  • 1 soğan
  • 60 g shiitake mantarı
  • 1 kırmızı acı biber
  • 8 karides
  • 120 g sepya (mürekkep balığı) filetosu
  • 12 midye
  • 120 g orfoz balığı (ya da levrek)
  • biraz buğday unu
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 2/3 çay kaşığı patates unu
  • sıvıyağ
  • 60 g kaju fıstığı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Kuşkonmazlar temizlenir, kaynar suda kısa süre haşlatılır. Yaklaşık 3 cm uzunluğunda doğranır. Dolmalık biberler ve soğan temizlenip lokma büyüklüğünde doğranır. Shiitake mantarı temizlenir, ortadan ikiye bölünür. Kırmızı acı biber enlemesine ikiye bölünür, çekirdek kısmı ayıklanır. Karidesler soyulur bağırsak kısmı temizlenir. Sepya filetosu temizlenir ve yüzeyine bıçakla çarpı şeklinde çizikler atılır. Daha sonra lokma büyüklüğünde doğranır. Midyeler temizlenir, kısık ateşte kaynatılır. Orfoz balığı lokma büyüklüğünde doğranıp buğday ununa batırılır.

Wok Sauce ve patates unu, tencerede karıştırılıp sos koyulaşana kadar pişirilir. Wok tavada bolca sıvıyağ kızdırılır, orfoz balığı altın sarısı rengi alana kadar kızartılır. Sonra bir süzgeçte güzelce süzdürülür. Aynı şekilde karideslerde Wok tavada kızartılıp süzdürülür. Tavadaki fazla yağ alınıp Wok tavası tekrar ısıtılır. Kalan biraz yağda önce kırmızı acı biber hafif kavrulur. Sepya filetosu, sebzeler ve kaju fıstıkları ilave edilir ve orta ısıda kavrulur. Sebzenin pişmesine yakın koyulaştırılmış Wok Sauce ilave edilir ve tava sallanarak karıştırılır.