Google+'de paylaş:

Vejetaryen Poke Bowl

4 kişilik malzeme

  • 200 g suşi veya yasemin pirinci
  • 12 küçük havuç
  • ½ Hokkaido kabağı veya balkabağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ ananas
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sauce
  • 50 g bezelye filizi
  • 2-3 avuç kuzu marulu (veya başka bir marul çeşidi)
  • 4 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • taze nane

 

 

 

Hazırlanması

Pirinç, paket talimatına göre pişirilir. Hafifçe soğumaya bırakılır, daha sonra 4 kâseye dağıtılır.

Balkabağı, küp şeklinde doğranır ve bütün havuç ile birlikte fırına dayanıklı bir kaba konulur. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, tuz ve karabiber serpilir ve 180°C'de 25 dakika fırında pişirilir. Piştikten sonra Kikkoman Poke Sauce ve kabak çekirdeği ile karıştırılır. 

Ananas, soyulur ve küp küp doğranır.

Her bir kâsedeki pirincin üzerine ananas, bezelye filizi, kuzu marulu, havuç ve balkabağı yerleştirilir. Taze nane ile süslenir ve garnitür olarak ekstra Kikkoman Poke Sauce ile servis edilir.