Google+'de paylaş:

Umami Lezzetinde Spagetti Bolonez

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 3485 kJ / 832 kcal

Makarna çeşidi:

  • 300 g spagetti
  • 15 ml yağ
  • 125 gr jambon veya pancetta, doğranmış
  • 500 g kıyma, yaklaşık %20 yağ
  • 200 g havuç (3 orta boy havuç)
  • 125 g kereviz (2 sap)
  • 125 g soğan (1 küçük soğan)
  • 3 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 100 g krema (yağ içeriği %10-12)
  • 400 g doğranmış konserve domates
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu

Garnitür için: 

  • Taze fesleğen yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Yağ, orta ateşte ısıtılır. Kıyma eklenir ve her iki taraftan 2 dakika eti dağıtmadan kızartılır. Jambon eklenir ve etin dağılması için karıştırılır. Kıyma pişene kadar birkaç dakika daha kızartılır. Fazla yağ, gerekirse bir kevgir veya süzgeç yardımıyla süzülür.

Bu arada, soğan ve sarımsak soyulup, ince doğranır ve kıyma ile karıştırılır. Havuç ve kereviz soyulup ince doğranır ve kıymaya ilave edilir. Sık karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirilir.

Domates, Kikkoman doğal fermente soya sosu ve krema ilave edilerek karıştırılır. Sos, biraz azalıncaya kadar 5 dakika daha pişirilir. Tadına bakılır ve gerekirse tuz ve karabiber eklenir.

Büyük bir tencerede su kaynatılır, tuz ilave edilir ve spagetti, pakette yazılı talimata göre al dente pişirilir. Spagetti süzülür, 100 ml pişirme suyu ayrılır. Spagetti, pişirme suyu ve sos ile geniş bir tavada karıştırılır. Orta ısıda bir dakika karıştırılır. Spagetti, dört tabağa pay edilip, taze fesleğen ile süslenir. Hemen servis yapılır.