Google+'de paylaş:

Tofu Noodle Çorbası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1699 kJ / 406 kcal

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Mantarlar temizlenir, sebze suyu kaynama noktasına getirilir, mantarlar ve kombu eklenir ve yaklaşık 15 dakika pişirilir. Oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. Mantarlar ve kombu çıkarılır, mantarlar bir kenara alınır.

Tofu, küp şeklinde doğranır ve una batırılır. Sarımsak soyulur ve ezilir, ıspanak iyice yıkanıp kurulanır. Yağ bir tavada ısıtılır, tofu her taraftan kızartılıp bir kenara alınır. Sarımsak ve ıspanak kızartma yağında 2-3 dakika kavrulur, teriyaki sos eklenir ve dikkatlice karıştırılır.

Noodle, paket talimatına göre pişirilir. Fasulye filizleri iyice yıkanır. Noodle, mantar, tofu, ıspanak ve filizler kâselere yerleştirilir, sebze suyu tekrar kaynatılır, kâselere dağıtıldıktan sonra tofu noodle çorbası servis edilir.