Google+'de paylaş:

Ton Balıklı Sebzeli Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1540 kJ / 368 kcal

  • 150 g kırmızı lahana
  • 2 adet havuç
  • 2 küçük kabak
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 200 g ton balığı
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
  • 200 g haşlanmış pirinç
  • 1 adet limon
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Poke Sauce 
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Seasoning for Sushi Rice

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 15 dakika

Sebzeler yıkanır, soyulur ve dilim şeklinde doğranır. Ton balığı 1 cm küpler halinde doğranır. Bir tavada 1 tatlı kaşığı susam yağı ısıtılır. Ton balığı tavaya alınır ve sürekli karıştırılarak 3 dakika pişirilir. Ocaktan alınır, susam tanelerinin yarısı eklenir ve karıştırılır.

Pirinç bir salata kâsesine alınır, Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırılıp ardından 4 kâseye dağıtılır. Sebze ve ton balığı ve sebzeler pirincin üzerine yerleştirilir. Limon kabuğu rendesi ve kalan susam taneleri ile süslenir.

Poke Sauce, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, kalan susam yağı ve limon suyu ile karıştırılır. Salata sosu olarak sunulur.